Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know?



                                               

Golongan sosial

Gotra, gotrah, utawa golongan sosial iku kumpulané manungsa sing padha rumangsa nunggal golongan lan padha sesambungan siji karo liyané. Gotrah digawé déning anggota masarakat lan duwé pangaribawa tumrap patraping para anggotané.

                                               

Dhéwan Ékonomi lan Sosial PBB

Dewan Ékonomi lan Sosial Perserikatan Bangsa-Bangsa tugasé mbantu Sidang Umum PBB sajeroning upaya ngundhakaké kerjasama lan pangyasa ékonomi lan sosial international. ECOSOC duwé 54 anggota, kabèh pinilih déning Sidang Umum PBB kanggo mangsa kal ...

                                               

Panalitèn Sosial

Peneliten sosial ya iku istilah kang digunakaké marang penyelidikan-penyelidikan kang diancang kanggo nambahi khazanah ngèlmu kawruh sosial, tandha-tandha sosial, utawa praktik-praktik sosial. Istilah sosial iki nuduhaké gayutan-gayutan antarané, ...

                                               

Fakultas Èlmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia

Fakultas Ilmu Sosial dan Èlmu Pulitik utawa dicekak FISIP UI kanthi kelembagaan minangka péranganing Universitas Indonésia. Wektu iki FISIP UI dibawahi Prof. Dr. Bambang Shergi Laksmono kanggo mangsa bakti 2008 - 2012. Fakultas iki diadegaké taun ...

                                               

Parté Buruh

Cithakan:Kotak info parté pulitik Parté Buruh iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki wis naté mèlu Pemilu 1999 lan Pemilu 2004. Saiki uga mèlu Pilihan umum Legislatif Indonésia 2009‎. Sajeroning Pemilu 1999, parté iki migunakaké jeneng Parté ...

                                               

Antropologi

Antropologi iku tegesé ngèlmu sing nitèni patindhakané wong urip karo adat-istiadaté sarta tradhisiné. Èlmu iki duwé asal-usul sajeroning èlmu alam, humaniora, lan èlmu sosial. Istilah "antropologi" saka basa Yunani anthrōpos, "manungsa", lan -lo ...

                                               

Universitas Gadjah Mada

Universitas Gadjah Mada asring kacekak UGM iku universitas nagari ing Indonésia, dumunung ing Kutha Ngayogyakarta. Diadegaké tanggal 19 Dhésèmber 1949, Universitas Gadjah Mada minangka universitas pisanan sing madeg sawisé Indonésia mardika. Univ ...

                                               

Krisis ékonomi global 2008

Krisis ékonomi global taun 2008, disurung déning sawatara indikator mudhuné ékonomi sadonya. Iki kalebu mundhaké rega lenga patra wiwit taun 2003, sing ngakibataké krisis rega pangan taun 2007–2008 lan inflasi global; krisis krèdit Supprime sing ...

                                               

Ékonomi Biru

Ékonomi Biru utawa ékonomi biru ya iku prosès ing pundhi sakabèhé bahan baku lan prosès produksi asalé saka alam lan mèlu cara alam kerja. Model ékonomi ing mangsa bakal njupuk menyang akun kaluwihan lan inovasi strategi déning Dipuntedahaken kaa ...

                                               

Dhaptar pamenang Bebungah Nobel Ékonomi

Pangaji-aji Bank Swèdhen sajeroning Ilmu Ékonomi, sok ingsebut Pengregaan Nobel babagan Ékonomi, béda karo bebungah nobel liyané, amarga satemené bab iki dudu péranganing wasiat Alfred Nobel. Bebungah iki ingselenggarakaké déning Bank Sweinga pad ...

                                               

Libèria

Républik Liberia iku nagara ing pasisir kulon Afrika kang wewatesan karo Sierra Leone, Guinea, lan Pasisir Gadhing. Pungkasan iki Liberia ing Liberia kadadéan perang sadulur kaping pidho, yaiku taun kang ndadèkaké atusan éwon sing ndunungi ngungs ...

                                               

Ékologi

Ékologi iku èlmu kang nyinaoni interaksi antarané organisme karo lingkungan lan liya-liyané. Asalé saka tembung Yunani oikos lan logos. Ékologi, biologi lan èlmu kauripan liyané silih nglengkapi karo zoologi lan géografi kang nggambaraké babagan ...

                                               

Indhi

Républik Indhi utawa Républik India iku nagara ing Asia Kidul. Jeneng-jeneng liyané nagara iki iku Bharat utawa Bharata lan Jambudwipa. Tembung pungkasan iki tegesé "Pulo Jambu" lan dijenengaké mangkono amarga mèmper woh jambu. India iku nagara i ...

                                               

Asia-Pasifik

Asia-Pasifik iku wewengkon kang nyakup "pasisir Asia Wétan, Asia Kidul-wétan lan Australasia ing sacedhaké Samudra Pasifik, ditambah nagara-nagara ing samudra Pasifik. Sanadyan dèskripsi géografis kurang trep, istilah Asia-Pasifik dadi misuwur wa ...

                                               

Tilpun sélulèr

Tilpun sélulèr iku istilah kang rakèt sesambungané karo télékomunikasi. Handphone utawa tilpun sélulèr iku wujud pengembangan téknologi télépon kang perangkaté bisa digunakaké kanthi pindhah-pindhah panggon.

                                               

Tilpun

Tilpun utawa télépun = adoh lan phone = swara) iku piranti télékomunikasi kang dienggo ngirim lan nampa swara. Lumrahé wong loro kang wicara, nanging kadhang kala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omahan kang akèh dhéwé lan umu ...

                                               

Nokia

Nokia iku produsén piranti télékomunikasi kang gedhé ing donya lan kalebu prusahaan kang gedhé ing Finlandia. Kantor pusate manggon ing kutha Espoo, Finlandia. Nokia misuwur amarga prodhuk-prodhuk tlepon genggam. Nokia nggawe tilpun genggam utawa ...

                                               

Politeknik Negeri Malang

Politèknik Negeri Malang, iku pawiyatan luhur vokasi kang dumunung ing kutha Malang, Jawa Wétan. Polinema iku institusi pendhidhikan kang nawakaké manéka program studi ing babagan rekayasa lan jasa. Wektu iki Polinema duwé 6 jurusan lan 17 progra ...

                                               

WMO

WMO World Meteorological Organization iku sawijining Organisasi antar pamaréntah kanthi anggota 188 nagara lan wewengkon territory. Organisasi iki asalé saka Organisasi Météorologi Internasional International Meteorological Organization IMO, kang ...

                                               

Android

Android ya iku salah siji operating system kang adhedasar Linux kanggo télpon selulér kaya ta télpon pinter lan komputer tablét sing misuwur ing Indonésia lan donya. Android nyedhiani platform kang tinarbuka marang para pengrembaka kanggo ngripta ...

                                               

1G

1G utawa First Generation iku tèknologi sistem komunikasi sèlulèr gènerasi pisanan. Tèknologi iki nggunakaké sistem analog, sing kasuwur kanthi jeneng AMPS lan TACS. Tèknologi 1G diawiti ing taun 1980. Tèknologi sistem analog ana ing 1G nggunakak ...

                                               

Tèknologi informasi

Tèknologi informasi iku panggunaan komputer èlèktronika lan piranti alus komputer kanggo ngowahi, nyimpen, ngamanaké, mrosès, mancaraké lan ngamanaké lan nampa data utawa informasi. Miturut Asosiasi Teknologi Informasi AS, tèknologi informasi dij ...

                                               

Srengéngé

Srengéngé utawi surya punika bal raseksa ingkang kawangun saking gas hidrogen lan helium. Srengéngé kalebet lintang kanthi warna pethak ingkang gadhah peran minangka pusat tata surya. Sedaya komponèn tata surya kalebet 8 planit lan satelitipun, p ...

                                               

Julian Assange

Julian Assange iku siji ngèlmuwan, wartawan lan aktivis internèt Australia. Dhèwèké mligi misuwur minangka salah sijining pangrintis situs wèb Wikileaks. Ing situs wèb iki, sok sapaa kang arep ngwadulaké sawatara barang ala bisa ngirim kontribusi ...

                                               

Radhio

Radhio yaiku piranti kanggo ngirim swara. Radhio iku tèknologi sing bisa ngirim sinyal liwat modhulasi gelombang élèktromagnètik. Gelombang iki ngliwati angin lan uga vakum akasa, gelombang iki ora perlu wahana pangangkutan. Gelombang radhio iku ...

                                               

Bordeaux

Bordeaux inggih punika salah satunggalipun kitha ingkang wonten ing Prancis. Bordeaux dipunsebat kitha plabuhan ingkang mapan ing kidul-kilèn Prancis. Bordeaux punika kutha krajanipun wewengkon administratif Aquitaine, lan mlebet Dhépartemèn Giro ...

                                               

Organisasi

Organisasi yaiku golongan wong ing siji wadhah kang duwé ancas padha. Ing ngèlmu-ngèlmu sosial, organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ngèlmu, mligi sosiologi, ékonomi, ngèlmu pulitik, psikologi, lan manajemen. Kajian ngena ...

                                               

Organisasi Perdagangan Donya

Organisasi Perdagangan Donya iku organisasi internasional kang ngawasi sakèhing pasetujon kang nata "aturan perdagangan" ing anatara anggotané. Diadegaké tanggal 1 Januari 1995 kanggo ngganti GATT, pasetujon sawisé Perang Donya II kanggo ngilanga ...

                                               

Organisasi Internasional kanggo Standardisasi

Organisasi Internasional kanggo Standardisasi iku badan panetepan baku internasional sing dumadi saka wakil-wakil badan baku nasional saben nagara. Wiwitané, cekakan jeneng badan mau ya iku IOS, dudu ISO. Nanging saiki luwih kerep nganggo cekakan ...

                                               

Organisasi Kurikulum

Organisasi Kurikulum, ana 4 warna pengorganisasian kurikulum ya iku: Babagan studi broad field, ya iku organisasi kurikulum kang nglumpukak maéta wulangan kang mèh padha sarta duwé titikan kang padha lan dikorélasèkaké ing siji babagan pangajaran ...

                                               

Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam

Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam utawa sajeroning basa Inggris: International Union for Conservation of Nature iku saawijining organisasi internasional kanggo njaga sumber alam. Organisasi iki diadegaké ing sasi Oktober 1948,minangka ...

                                               

Organisasi Kerja Sama Islam

Organisasi Kerjasama Islam, biyen Organisasi Konferensi Islam, minangka organisasi internasional sing didegake ing taun 1969, sing kasusun saka 57 negara anggota, kanthi pedunung kolektif luwih saka 1.8 milyar ing taun 2015 kanthi 49 negara dadi ...

                                               

Bebadan

Bebadan utawa uga bisa diarani organisasi ya iku kelompok wong-wong ing siji wadhah kanggo nuju siji tujuan bebarengan. Ing ngèlmu-ngèlmu sosial, organisasi disinau dhèning periset saka akèh babagan ngèlmu, kang utama ya iku sosiologi, ékonomi, n ...

                                               

Kucing

Kucing, Felis silvestris catus, iku kéwan karnivora cilik saka kulawarga Felidae kang wis dijinakaké èwonan taun. Tembung" kucing” racaké ngrujuk" kucing” kang dijinakake. Nanging sok-sokan uga bisa ngrujuk" kucing gedhé” kaya ta singa, macan, pu ...

                                               

Ungkal

Ngasah yaiku proses nggawe utawa nyempurnakake sudhut sing cetha kanggo alat sing cocog utawa digunakake kanggo nglereni. Ngasah ditindakake kanthi mecah bahan ing implementasine kanthi bahan abrasif sing luwih angel dibanding karo bahan sing dii ...

                                               

Myanmar

Persatuan Myanmar iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Nagara kanthi wiyar 680 km² iki wus dipréntah déning pamaréntahan militèr wiwit kudeta taun 1988. Nagara iki sawijining nagara tumuwuh lan duwé populasi punjul 50 yuta jiwa. Kutha krajané ana ing ...

                                               

Basa

Basa iku sistém simbul-simbul lan paugerané kanggo nggunakaké sistém iki. Basa uga bisa ngrujuk ing panggunan sistém kaya mengkéné utawa panyinaonané minangka siji fénoména.Lan piranti kanggo sesrawungan ing antaraning manungsa siji lan sijiné. P ...

                                               

Basa Sangsekerta

Basa Sangsekerta/ Sangskretā, iku basa Indo-Éropah kang lawas dhéwé lan isih disinaoni. Sejarahé kalebu kang dawa dhéwé, tèks tuwa dhéwé ing basa iki, Rgwéda dianggit ing watara taun 1500 SM. Basa Indo-Éropah liyané kang bisa nandhingi umuré basa ...

                                               

Basa krama

Basa krama iku basa Jawa kang nganggo tembung krama. Duk nguni, basa krama kapérang telu: wredha krama, kramantara, lan mudha krama, dalah pernahé ana ing dhuwuring basa madya. Saiki, basa krama kapérang loro: basa krama lugu lan krama alus, dala ...

                                               

Basa Prancis

Basa Prancis utawa basa Prasman iku basa paling wigati saka golongan basa Roman - kalah wigati saka Basa Spanyol lan Basa Portugis waé. Basa Prancis minangka basa kang paling akèh dituturkan angka 11 ing donya. Nganti taun 1999, basa iki dipiguna ...

                                               

Basa Jawa

Basa Jawa iku kagolong basa Austronésia, yaiku basa-basa kang dianggo sawarna-warnaning bangsa pribumi ing kapuloan sakidulwetaning bawana Asia. Basa Jawa kasebar wiwit pucuk kulon pulo Jawa, Banten, nganti pucuk wétan Banyuwangi déning kurang lu ...

                                               

Kulawarga basa

Kulawarga basa iku sakumpulan basa-basa kang ndarbèni perintis kang padha yaiku basa purba saka kulawarga mau. Kayadéné kulawarga biologis, bukti gegayutan antara basa-basa sakulawarga bisa diamati saka karakteristik basa-basa mau. Sawijining kul ...

                                               

Wikipédia basa Jawa

Wikipédia basa Jawa iku gagrag basa Jawa bauwarna gumathuk Wikipédia. Artikel utawa léma kapisané yaiku Basa Jawa, kang ditulis ing tanggal 8 Maret 2004. Tekan saiki, wis ana 62.692 artikel ing Wikipédia basa Jawa. Wikipédia basa Jawa lumrahé mél ...

                                               

Basa Cina

Basa Cina iku péranganing basawangsa Sino Tibet. Sanadyan akèh wong Cina nganggep manéka varian basa Cina lésan minangka siji basa, variasi sajeroning basa-basa lésan mau sabandhing karo variasi-variasi sing ana sajeroning umpamané basawangsa Rum ...

                                               

Basa ngoko

Basa ngoko iku basa Jawa kang nganggo tembung, ater-ater, lan panambang ngoko. Ater-ater lan panambang ngoko ana dak-, ko-, di-, -ku, -mu, -é, lan -aké. Saka panganggoné jaman saiki, ana basa ngoko kang dianggep alus lan ora alus. Mula, basa ngok ...

                                               

Basa Polen

Basa Polen utawa basa Polski iku basa resmi Polen. Basa Polen digolongaké sajeroning basa Slav Kulon, saklumpuk karo basa Ceski, Slowak, Kasubi, Sorbi-ilir, Sorbi-ulu lan Polabi. Basa iki akèh dipituturaké ing Polen lan dadi basa Slav Kulon sing ...

                                               

Basa Walanda

Basa Walanda iku basa Jermanik Kulon kang dipituturaké déning 20 yuta jiwa ing saindhenging donya. Sajeroning basa Walanda, basa iki karan het Nederlands utawa de Nederlandse Taal. Sajeroning Basa Inggris karan Dutch utawa the Dutch Language.

                                               

Basa Indonésia

Basa Indonésia punika nagarabasanipun Indonésia. Basa Indonnesiyah punika sajatosipun carabasa Malayu ingkang dipunpituturaken ing tlatah Indonésia. Gunggungipun para panutur basa Indonésia sawatawis 200 yuta jiwa.

                                               

Bebrayan

Bebrayan utawa masarakat iku golongan wong kang mangun sistém semu katutup, ing ngendi sabagéan gedhé interaksi ya iku antarané individu-individu kang ana ing golongan mau. Luwih abstraké, siji bebrayan iku jaringan gegandhéngan-gegandhéngan anta ...

                                               

Bèlgi

Bèlgi iku nagara ing jagad Éropah. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 10 yuta. Kutha krajané iku Brusel. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Walanda, ing sisih wétan karo Jerman lan ing sisih kidul karo Perancis lan Luksemburg. Déné ing sisih ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →