Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 2



                                               

Organisasi Internasional kanggo Standardisasi

Organisasi Internasional kanggo Standardisasi iku badan panetepan baku internasional sing dumadi saka wakil-wakil badan baku nasional saben nagara. Wiwitané, cekakan jeneng badan mau ya iku IOS, dudu ISO. Nanging saiki luwih kerep nganggo cekakan ...

                                               

Organisasi Kurikulum

Organisasi Kurikulum, ana 4 warna pengorganisasian kurikulum ya iku: Babagan studi broad field, ya iku organisasi kurikulum kang nglumpukak maéta wulangan kang mèh padha sarta duwé titikan kang padha lan dikorélasèkaké ing siji babagan pangajaran ...

                                               

Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam

Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam utawa sajeroning basa Inggris: International Union for Conservation of Nature iku saawijining organisasi internasional kanggo njaga sumber alam. Organisasi iki diadegaké ing sasi Oktober 1948,minangka ...

                                               

Organisasi Kerja Sama Islam

Organisasi Kerjasama Islam, biyen Organisasi Konferensi Islam, minangka organisasi internasional sing didegake ing taun 1969, sing kasusun saka 57 negara anggota, kanthi pedunung kolektif luwih saka 1.8 milyar ing taun 2015 kanthi 49 negara dadi ...

                                               

Bebadan

Bebadan utawa uga bisa diarani organisasi ya iku kelompok wong-wong ing siji wadhah kanggo nuju siji tujuan bebarengan. Ing ngèlmu-ngèlmu sosial, organisasi disinau dhèning periset saka akèh babagan ngèlmu, kang utama ya iku sosiologi, ékonomi, n ...

                                               

Kucing

Kucing, Felis silvestris catus, iku kéwan karnivora cilik saka kulawarga Felidae kang wis dijinakaké èwonan taun. Tembung" kucing” racaké ngrujuk" kucing” kang dijinakake. Nanging sok-sokan uga bisa ngrujuk" kucing gedhé” kaya ta singa, macan, pu ...

                                               

Ungkal

Ngasah yaiku proses nggawe utawa nyempurnakake sudhut sing cetha kanggo alat sing cocog utawa digunakake kanggo nglereni. Ngasah ditindakake kanthi mecah bahan ing implementasine kanthi bahan abrasif sing luwih angel dibanding karo bahan sing dii ...

                                               

Myanmar

Persatuan Myanmar iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Nagara kanthi wiyar 680 km² iki wus dipréntah déning pamaréntahan militèr wiwit kudeta taun 1988. Nagara iki sawijining nagara tumuwuh lan duwé populasi punjul 50 yuta jiwa. Kutha krajané ana ing ...

                                               

Basa

Basa iku sistém simbul-simbul lan paugerané kanggo nggunakaké sistém iki. Basa uga bisa ngrujuk ing panggunan sistém kaya mengkéné utawa panyinaonané minangka siji fénoména.Lan piranti kanggo sesrawungan ing antaraning manungsa siji lan sijiné. P ...

                                               

Basa Sangsekerta

Basa Sangsekerta/ Sangskretā, iku basa Indo-Éropah kang lawas dhéwé lan isih disinaoni. Sejarahé kalebu kang dawa dhéwé, tèks tuwa dhéwé ing basa iki, Rgwéda dianggit ing watara taun 1500 SM. Basa Indo-Éropah liyané kang bisa nandhingi umuré basa ...

                                               

Basa krama

Basa krama iku basa Jawa kang nganggo tembung krama. Duk nguni, basa krama kapérang telu: wredha krama, kramantara, lan mudha krama, dalah pernahé ana ing dhuwuring basa madya. Saiki, basa krama kapérang loro: basa krama lugu lan krama alus, dala ...

                                               

Basa Prancis

Basa Prancis utawa basa Prasman iku basa paling wigati saka golongan basa Roman - kalah wigati saka Basa Spanyol lan Basa Portugis waé. Basa Prancis minangka basa kang paling akèh dituturkan angka 11 ing donya. Nganti taun 1999, basa iki dipiguna ...

                                               

Basa Jawa

Basa Jawa iku kagolong basa Austronésia, yaiku basa-basa kang dianggo sawarna-warnaning bangsa pribumi ing kapuloan sakidulwetaning bawana Asia. Basa Jawa kasebar wiwit pucuk kulon pulo Jawa, Banten, nganti pucuk wétan Banyuwangi déning kurang lu ...

                                               

Kulawarga basa

Kulawarga basa iku sakumpulan basa-basa kang ndarbèni perintis kang padha yaiku basa purba saka kulawarga mau. Kayadéné kulawarga biologis, bukti gegayutan antara basa-basa sakulawarga bisa diamati saka karakteristik basa-basa mau. Sawijining kul ...

                                               

Wikipédia basa Jawa

Wikipédia basa Jawa iku gagrag basa Jawa bauwarna gumathuk Wikipédia. Artikel utawa léma kapisané yaiku Basa Jawa, kang ditulis ing tanggal 8 Maret 2004. Tekan saiki, wis ana 62.692 artikel ing Wikipédia basa Jawa. Wikipédia basa Jawa lumrahé mél ...

                                               

Basa Cina

Basa Cina iku péranganing basawangsa Sino Tibet. Sanadyan akèh wong Cina nganggep manéka varian basa Cina lésan minangka siji basa, variasi sajeroning basa-basa lésan mau sabandhing karo variasi-variasi sing ana sajeroning umpamané basawangsa Rum ...

                                               

Basa ngoko

Basa ngoko iku basa Jawa kang nganggo tembung, ater-ater, lan panambang ngoko. Ater-ater lan panambang ngoko ana dak-, ko-, di-, -ku, -mu, -é, lan -aké. Saka panganggoné jaman saiki, ana basa ngoko kang dianggep alus lan ora alus. Mula, basa ngok ...

                                               

Basa Polen

Basa Polen utawa basa Polski iku basa resmi Polen. Basa Polen digolongaké sajeroning basa Slav Kulon, saklumpuk karo basa Ceski, Slowak, Kasubi, Sorbi-ilir, Sorbi-ulu lan Polabi. Basa iki akèh dipituturaké ing Polen lan dadi basa Slav Kulon sing ...

                                               

Basa Walanda

Basa Walanda iku basa Jermanik Kulon kang dipituturaké déning 20 yuta jiwa ing saindhenging donya. Sajeroning basa Walanda, basa iki karan het Nederlands utawa de Nederlandse Taal. Sajeroning Basa Inggris karan Dutch utawa the Dutch Language.

                                               

Basa Indonésia

Basa Indonésia punika nagarabasanipun Indonésia. Basa Indonnesiyah punika sajatosipun carabasa Malayu ingkang dipunpituturaken ing tlatah Indonésia. Gunggungipun para panutur basa Indonésia sawatawis 200 yuta jiwa.

                                               

Bebrayan

Bebrayan utawa masarakat iku golongan wong kang mangun sistém semu katutup, ing ngendi sabagéan gedhé interaksi ya iku antarané individu-individu kang ana ing golongan mau. Luwih abstraké, siji bebrayan iku jaringan gegandhéngan-gegandhéngan anta ...

                                               

Bèlgi

Bèlgi iku nagara ing jagad Éropah. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 10 yuta. Kutha krajané iku Brusel. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Walanda, ing sisih wétan karo Jerman lan ing sisih kidul karo Perancis lan Luksemburg. Déné ing sisih ...

                                               

Dhalang

Dhalang ing donya pawayangan iku wong kang gadhah kaprigelan mainaké wayang utawa kang pinter ndalang. Mbiyèn, kaprigelan iki diwarisaké turun-tumurun. Dhalang duwé fungsi dadi sutradara, panyerat lakon, narator, juru main karakter, panyusun irin ...

                                               

Polen

Républik Polen utawa Républik Polandia iku nagara republik ing Éropa Wétan kang bebatesan karo Jerman ing sisih kulon, Cékia lan Slowak ing sisih kidul, Ruslan lan Litowen ing sisih wétan uga Belarus sarta Ukraina ing sisih kidul-wétan.

                                               

Républik Céko

Républik Céko utawa ditepungi mawa jeneng cekaké Céko iku nagara ing bawana Éropah kang kadhapur sawisé bubar nagara Cekoslowakia. Nagara iki wewatesan karo Jerman ing sisih kulon lan lor, karo Polen ing sisih lor, karo Slowakia ing sisih kidul-w ...

                                               

Kutha Banjarbaru

Kutha Banjarbaru iku kutha ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha Banjarbaru minangka sawijining kutha sing anyar ing wewengkon Provinsi Kalimantan Kidul, madeg ing tanggal 20 April 1999 miturut Undhang-Undhang Nomer 9 Taun 1999. Kutha B ...

                                               

Wong Kerinci

Tembung Kerinci asalé saka basa Tamil Kurinji ya iku jeneng kembang kurinji Strobilanthes kunthiana kang tuwuh ing India Kidul ing èlevasi sakdhuwuré 1800m. Awit saka iku Kurinji uga tegesé kawasan pagunungan. Wong Kerinci kaya déné wong-wong sak ...

                                               

Purwa

Sajarah Pangiwa Panengen punika satunggaling cariyos ingkang wonten ing pambukanipun Serat Babad Tanah Jawi. Kangge nganggit anggitan ilmiah punika kula nganggé bahan saking Babad Tanah Jawi seratan Ng Kartapradja mawi cathetan saking J.J Ras

                                               

Wong Batak

Wong Batak utawa Suku Batak iku bebrayan ing Indonésia. Jeneng iki kalebu jeneng terma kolèktif kanggo ngidentifikasi bebrayan kang manggon saka Tapanuli lan Sumatra Wétan, ing Sumatra Lor. Suku bangsa kang kagolongaké kanthi jeneng wong Batak ya ...

                                               

Bléncong

Bléncong iku sebutan ing pedhalangan kang ngrujuk marang piranti kanggo pepadhang. Wujudé kaya lampu téplok lang lumrahé diéntha-éntha kaya manuk Jatayu. Ana uga sing wujudé kaya cèlèngan kanthi swiwi. Bléncong digawé saka kayu utawa perunggu kan ...

                                               

Biografi

Biografi punika cariyos utawi katrangan ngéngingi kagesangan satunggaling tiyang. Satunggaling biografi langkung komplèks tinimbang pratélan tanggal wiyosan utawi pejahipun lan data-data pakaryan satunggaling tiyang, biografi ugi nyariosaken ngén ...

                                               

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson lair ing Shadwell, Virginia, 13 April 1743 – pati ing Charlottesville, Virginia, 4 Juli 1826 ing umur 83 taun iku Présidhèn Amérikah Sarékat sing katelu kanthi mangsa kalungguhan saka taun 1801 nganti 1809. Thomas Jefferson uga d ...

                                               

Henri Becquerel

Cithakan:Eponim ékan Antoine Henri Becquerel punia salah setunggil fisikawan asal Prancis ingkang nemokaken radioaktivitas. Naminipun dipun-ginakaken kanggé ékan radioaktivitas.

                                               

Nyi Ageng Serang

Nyi Ageng Serang utawa Raden Ajeng Kustiyah Wulaningsih Retno Edhi. Dhèwèké putri pangeran Natapraja, panguasa tlatah Serang, tlatah terpencil ning karajan Mataram, Jawa Tengah.Pangeran Natapraja iku panglima perang Sultan Hamengkeu Buwono 1 kang ...

                                               

Pattimura

Pattimura, miyos ing Saparua. Panjenengané punika putra Frans Matulesi kaliyan Fransina Silahoi. Ing salebetipun buku biografi Pattimura vèrsi pamaréntah ingkang pisanan terbit, M Sapija nyerat, "Bilih pahlawan Pattimura kagolong turunan bangsawa ...

                                               

Mohammad Yamin

Mr. Prof. Muhammad Yamin, SH inggih punika salah satunggalipun pahlawan nasional, budayawan, lan aktivis hukum saking Indonésia. Panjenenganipun tilar donya ing Jakarta, 17 Oktober 1962 lan dipunmakamaken ing Talawi, Sawahlunto, Sumatera Kilèn. P ...

                                               

Biologi

Biologi, basa Yunani bio + logos) punika, ngèlmunipun sadaya prakawis ingkang gesang. Ugi saged dipunwastani "ngèlmunipun kagesangan". Ing jaman rumiyin ngantos taun 1970-nan, dipun-ginakaken istilah èlmu hayat.

                                               

Musiyum Biologi

Musiyum Biologi Universitas Gadjah Mada punika musiyum ingkang mapan wonten ing Jl. Sultan Agung 22, Kacamatan Mergangsan, Yogyakarta. Musiyum punika kalebet musiyum kanggé pambelajaran alam kanthi koleksi langkung saking 4.000 spésimèn kalebet k ...

                                               

Biologi seganten

Biologi seganten inggih punika salah satunggaling elmi ingkang ngrembag babagan pagesangan makluk urip ing laut. Kathah prakawis ingkang njalari tiyang kedah sinau biologi laut amargi laut punika nyamektakaken sumber panganan, obat, bahan dhasar, ...

                                               

Biologi molekular

Biologi molekular utawi ingkang dipunsebat ugi biologi molekul inggih punika salah satunggaling èlmu ingkang ngrembag babagan pagesangan makluk urip ing skala molekul. Punika ugi kalebet panalitèn bab interaksi molekul wonten ing bandha urip lan ...

                                               

Taksonomi (biologi)

Taksonomi, saka tembung (Basa Griki: tassein kang tegesé kanggo nglasifikasi lan nomos kang tegesé aturan. Taksonomi bisa diarani klasifikasi mawa hirarki, utawa prinsip kang ndhasari klasifikasi. Mèh kabèh - barang obah, barang meneng, panggonan ...

                                               

Krajan (biologi)

Ing biologi, kang dimaksud Karajan utawa Regnum iku tataran paling ndhuwur, utawa mèh paling ndhuwur, saka klasifikasi èlmiah makluk urip. Lekasané, mung ana rong karajan: Animalia kanggo kéwan lan Vegetabilia utawa Plantae kanggo tetuwuhan. Para ...

                                               

Cabang Biologi

Biologi iku cawang Widya Alam kang kususé nyinau babagan makluk urip. Biologi ora bisa ngadeg dhéwékan nanging ana gayutané karo ngèlmu kawruh liyané. Biologi iku ngèlmu kawruh kang ngrembakané rikat, tandhané iku anané cabang-cabang biologi kang ...

                                               

Biologi manungsa

Biologi manungsa iku babagan akademik interdisiplin antara biologi, antropologi fisik, ngèlmu gizi, lan kadhokteran sing fokus marang manungsa. Èlmu iki uga kakait raket karo biologi primata sarta manéka babagan liya. Istilah humanbiologie sepisa ...

                                               

Senjata Biologi

Senjata biologi ya iku senjata kang nggunakaké patogen minangka piranti kanggo matèni, natuni utawa nglumpuhake musuh. Senjata biologi ora mung wujud organisme patogen, nanging uga toksin kang mbebayani kang diasilaké déning organisme tartamtu. I ...

                                               

Suksèsi (Biologi)

Suksèsi iku prosès owahé ékosistem ing wektu tartamtu mara arah lingkungan kang luwih temata lan stabil. Prosès suksèsi bakal rampung yèn lingkungan iku wis stabil kahanané utawa wis klimaks. Ékosistem kang klimaks iku ékosistem kang wis duwé hom ...

                                               

Sitologi

Biologi sel iku èlmu kang nyinaoni sèl. Bab kang disinaoni sajeroning biologi sèl nyakup sipat-sipat fisiologis sèl kaya ta struktur lan organel kang ana ing njeron sèl, lingkungan lan antaraksi sel, dhaur urip sèl, panyigaran sèl lan fungsi sel, ...

                                               

Témpé

Témpé iku panganan kang digawé saka kacang kedhelé jaralan difermentasi. Fèrmèntasi témpé nganggo kapang rhizopus. Témpé iku jaré ciptanané wong Jawa. Témpé sugih mawa serat, kalsium, vitamin B lan dat wesi. Béda karo tahu, témpé rasané rada kecu ...

                                               

Semprong

Kuwe semprong, gulung endhog Asia, sapit, sepit, kuwe Walanda, utawa kapit, yaiku nyamikan wafer tradhisional Indonesia digawe nganggo adonan endhog nganggo cithakan wesi sing dipanasake ing dhuwur kompor areng. Umume ditemokake ing Indonesia, Ma ...

                                               

Sèng

Sèng iku unsur kimia kanthi lambang kimia Zn, nomer atom 30, lan massa atom relatif 65.39. Sèng ora ana ing alam bébas, nanging sajeroning wangun kaiket. Mineral kang ngandhut sèng ing alam bébas antarané kalamin, franklinit, smithsonit, willenit ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →