Топ-100
Back

ⓘ Sinisisme utawa Sinisme ndhik wujud asliné ya iku paham sing dienut karo madahab Sinis, madahab filsafat Yunani sing ora nduwé gegayuhan lan mesti nganggep uwon ..



Sinisisme
                                     

ⓘ Sinisisme

Sinisisme utawa Sinisme ndhik wujud asliné ya iku paham sing dienut karo madahab Sinis, madahab filsafat Yunani sing ora nduwé gegayuhan lan mesti nganggep uwong liyo luwih ala, amarga kuwi piyambaké cynic atawa sinis. Aliran punika duwé idé yèn kabingahan sajati kuwi ora gumantung karo bab-bab sing acak utawa ngambang. Mangkané kaum Sinis kuwi nolak kabingahan saka kasugihan, karosan, lan kasarasan.

Minangka aliran filsafat, kautamaané Sinisme ya iku kepiyé penganuté urip lan duwé tingkah laku malah uga Diogenes saka Sinope, sing nekakné Sinisme dadi filsafat. mènèhi adu panemu yèn Sinisme kuwi dadi filsafat utawa dalan urip. Aliran iki ora tau dadi madahab filsafat formal; uga, ora tau nduwé, lan ora tau bisa duwé, yasan sekolah filsafat sing fisik; lan uga ora tau nduwé dhoktrin filsafat. Nanging para filsuf wektu kuwi percaya yèn Sinisme duwé proyek filsafat, Plato mènèhi jejuluk aliran kuwi minangka "Socrates sing édan".

Tokoh filsuf Sinisme wektu awal-awalé ya iku Antisthenes lan sawisé piyambaké ya iku muridé sing jenengé Diogenes.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →