Топ-100
Back

ⓘ Filsafat. Tembung falsafah utawi filsafat ing basa Jawi punika dipunpendhet saking basa Arab فلسة. Tembung Arab punika kapendhet saking basa Yunani; Φιλοσοφία p ..



                                               

Minimax

Minimax minangka aturan keputusan sing digunakake ing intelijen buatan, teori keputusan, teori game, statistik, lan filsafat kanggo minimalake kemungkinan kerugian kanggo skenario kasus paling ala. Nalika ngatasi keuntungan, diarani "maksimal" - kanggo nggedhekake bathi minimal. Originally diformulasikaken kanggo teori game nol-jumlah n-player, kalebu loro kasus nalika pemain njupuk gerakan alternatif lan gerakane bebarengan, uga ditambahake menyang game sing luwih rumit lan nggawe keputusan umum yen durung mesthi. Pseudocode kanggo algoritma minimax winates jerone iku kaya ing ngisor iki: ...

                                               

Tegesé Aksara Jawa

Tegesé aksara Jawa iku kajupuk saka ajaran filsafat panggesangan Pakubuwana kaping IX adhedhasar aksara Jawa, punika kajlèntrèhaken kados makaten: ha na ca ra ka ateges ana utusan, yaiku utusan urip wujudé napas sing kajibah manunggalaké jiwa lan ragané manungsa, maksudé ana sing paring kapercayan, ana sing dipercaya, lan ana sing dipercaya kanggo makarya. Telung perkara iku yaiku, Gusti kang murbèng dumadi, manungsa kang jejibahané manungsa minangka titah. da ta sa wa la Ateges manungsa sawisé cinipta nganti tekan wanciné tinimbalan ora bisa nolak utawa endha apa déné semaya. Manungsa lan ...

                                               

Olahan Danish

Masakan Denmark asale saka pametune lokal saka petani lan ditambah karo teknik masak sing dikembangake ing pungkasan abad kaping 19 lan kasedhiyan barang sing luwih akeh sajrone lan sawise Revolusi Industri. Sandwich sing mbukak, dikenal kanthi jeneng smorrebrod, sing ing bentuk dhasar yaiku ongkos makan awan sing biasa, bisa dianggep dadi spesialisasi nasional nalika disiapake lan dihiasi macem-macem bahan sing apik. Panganan panas biasane disiapake nganggo daging utawa iwak. Masakan daging lan iwak sing akeh banget kalebu flæskesteg lan kogt torsk kanthi saus mustar lan hiasan. Daging le ...

                                               

Samuel Alexander

Senaosa Samuel Alexander lair ing Ustralia, piyambakipun nyambut damel ing Inggris dados dosen. Piyambakipun klebet klintu satiyang filsuf ingkang melontarkan metafisika enggal, ingkang mlebetaken pandangan aliran eksistensialisme. Ciri-ciri metafisika enggal niki yaitu: Metafisika niki nggadhahi sifat universal. Metodenya yaiku rasional. Pangertosan metafisika mboten kedah nduwe artos kunjukan ingkang benten saking fisika, ing njawi pandalon. Nanging kedah saking pandalon uga mboten nginggihi pangasumerepan ingkang a priori. Namung kamawon ingkang enten mboten namung pandalon njawi, nangi ...

Filsafat
                                     

ⓘ Filsafat

Tembung falsafah utawi filsafat ing basa Jawi punika dipunpendhet saking basa Arab فلسة. Tembung Arab punika kapendhet saking basa Yunani; Φιλοσοφία philosophia. Ing basa Yunani, tembung punika inggih kalebet tembung majemuk saking tembung-tembung kaliyan. Dados tegesipun inggih punika tiyang ingkang remen kawicaksanan utawi" ngèlmu”.

Tembung filosofi ingkang kapendhet saking basa Walandi uga dipuntepangi ing Tanah Jawi. Wujud pungkasan punika langkung mèmper wujud aslinipun. Ing basa Jawi basa Jawi satunggiling tiyang ingkang sinau babagan falsafah dipunwastani filsuf.

Filsafat punika seni pitaken raga, usaha manungsa kanggé nggayuh pangertosan babagan pagesangan kanthi ngginakaken cipta, rasa, lan karsa. Dhéfinisi tembung filsafat ugi saged dipunwastani satunggiling probléma falsafi falsafati. Nanging saged wicanten, manawi falsafah punika kinten-kintenipun inggih pasinaon tegesipun, saha panrapan kapitadhosan manungsa ing pérangan langkung dhasar kaliyan umum piyambak. Pasinaon punika dipunlampahi boten mawi eksperimen-eksperimen, nanging mawi mangutarakan prakawis mawi cara ingkang presis kaliyan awèh solusi. Lajeng nyukani argumèntasi ingkang leres kanggé solusi punika saha pungkasanipun prosès-prosès wau sadaya dipunlebetaken ing salebeting dhialèktika. Dhialèktika punika cekakipun inggih satunggiling wujud dialog.

Logika punika ugi ngèlmu pérangan ingkang ugi dipuntliti matématika kaliyan filsafat. Bab punika dados nuduhaken manawi filasafat punika satunggiling ngèlmu ingkang saged dipunwastani ugi gadhah sisih-sisih eksakta, boten kados punapa ingkang dipunraos tiyang kathah.

Kintsugi
                                               

Kintsugi

Kintsugi, uga ingaran Kintsukuroi, iku kagunan saka Jepang kang wujudé ndandani barang balapecah kang rusak nganggo laka kang diwuwuri utawa dicampuri emas, pérak, utawa platinah bubuk. Cara ndandani mangkono mirib karo cara maki-e. Minangka filsafat, kagunan iki ndeleng yèn rusak lan didandani iku minangka péranganing sajarah saka siji barang lan ora kanggo nyamun.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →