Топ-100
Back

ⓘ Wikipédia basa Jawa iku gagrag basa Jawa bauwarna gumathuk Wikipédia. Artikel utawa léma kapisané yaiku Basa Jawa, kang ditulis ing tanggal 8 Maret 2004. Tekan ..



                                               

Primbon

Primbon yaiku buku sing ngemot petungan, pethek lan sapiturute. Salah siji primbon kang umum diggo ing masyarakat yaiku Betaljemur Adammakna.

Wikipédia basa Jawa
                                     

ⓘ Wikipédia basa Jawa

Wikipédia basa Jawa iku gagrag basa Jawa bauwarna gumathuk Wikipédia. Artikel utawa léma kapisané yaiku Basa Jawa, kang ditulis ing tanggal 8 Maret 2004. Tekan saiki, wis ana 62.692 artikel ing Wikipédia basa Jawa.

Wikipédia basa Jawa lumrahé mélu paugeran-paugeran Wikipédia basa Inggris lan Wikipédia basa Indonésia. Ing Wikipédia basa Jawa kabèh artikel uga kudu ditulis mawa Wikipedia:Cara ndeleng nétral utawa ing basa Inggris diarani Neutral Point of View.

Kaistiméwan Wikipédia basa Jawa yaiku akèh ngamot artikel-artikel bab prakara Kajawèn, mligi bab basa, sastra lan budaya Jawa.

                                     

1. Naraguna aktif

Naraguna mobah Wikipédia Jawa wiwite mligi pancèn saka Tanah Jawa, nanging lumrahé manggon lan ngaksès Wikipédia saka Jakarta. Yèn dibandhingaké karo Wikipédia basa Indonésia, Wikipédia basa Jawa cacahé naraguna kang kapratelan, saya manèh naraguna kang mobah sithik banget, yaiku nganti dina iki mung ana 47.211 naraguna kapratelan. Kamangka yèn dideleng saka cacahé penutur, basa Jawa iki penutur ibuné ana kurang luwih 60 yuta jiwa.

                                     

2. Cara nulis

Pasang aksara utawa pangejaan kang dinggo ing Wikipédia basa Jawa iku dhedhasar Ejaan resmi basa Jawa miturut Pusat Basa ing Ngayogyakarta weton taun 1991. Nanging ana prabédan utama dienggo ing sawatara kalawarti basa Jawa. Ing Wikipédia basa Jawa, minangka sawijining bauwarna, pasang aksara kang dienggo iku mèmper pasang aksara kang dienggo nulis ing bausastra. Dadi antara e pepet lan é utawa è taling dibédakaké. Dadi séjé karo kalawarti ing ngendi pepet lan taling ditulis padha waé minangka e nglegena.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →