Топ-100
Back

ⓘ Sèng iku unsur kimia kanthi lambang kimia Zn, nomer atom 30, lan massa atom relatif 65.39. Sèng ora ana ing alam bébas, nanging sajeroning wangun kaiket. Minera ..



                                               

Busana Malayu

Busana Malayu yaiku busana kang dikenal sandangan ora mung gawè njaga saka panas utawa adem. sandangan iki gunanè gwè njunjung adat, nolak bala lan njunjung bangsa. Busana melayu iki kudu nduwè kualitas kang apik dideloke saka mripat lan saka ati. kanggo gayuh fungsi lan kualitas kaya sèng disebutkè ing dwur, sandangan kwi kudu nduwe lambang-lambang. salah sijinè lambang yaiku corak lan ragi. lambang corak lan ragi iki ndweni makna kang duwur. lambang iki nduwe peran sandang kang penting ing adat lan masyarakat Malayu. salah sijine ing masyarakat Malayu Riau. tekan saiki nuduhke yen anèka ...

                                               

Roti rye

Rye roti kalebu jinis roti sing digawe kanthi macem-macem proporsi tepung saka gandum rai. Werna bisa entheng utawa peteng, gumantung saka jinis tepung sing digunakake lan tambahan agen pewarnaan, lan umume luwih padhet tinimbang roti sing digawe saka tepung gandum. Serat luwih dhuwur tinimbang roti putih lan warna luwih peteng lan rasane luwih kuat. Rye dianggep minangka pokok nalika Abad Pertengahan. Akeh macem-macem jinis gandum asalé saka Lor-tengah, kulon, lan negara-negara Éropah wétan kayata Islandia, Jerman, Austria, Denmark, Swedia, Norwegia, Finlandia, Estonia, Latvia, Lithuania, ...

                                               

Wiji waluh

Wiji waluh, uga dikenal ing Amerika Utara minangka pepita, minangka sawijining wiji sing bisa dipangan saka waluh utawa kultivasi labu liyane. Wiji sing biasane warata lan asymmetrically oval, duwe njaba putih husk, lan ijo cahya ing warna sawise husk wis dibusak. Sawetara kultivar ora duwe kulit, lan mung ditanam kanggo winih sing bisa dipangan. Wiji kasebut kalebu nutrisi - lan kalori -kaya, kandhungan lemak, protein, serat panganan, lan akeh mikronutrien. Wiji waluh bisa ngrujuk menyang kernel sing ana lambung utawa wiji sing ora lara, lan umume nuduhake produk panggang sing digunakake ...

Sèng
                                     

ⓘ Sèng

Sèng iku unsur kimia kanthi lambang kimia Zn, nomer atom 30, lan massa atom relatif 65.39.

Sèng ora ana ing alam bébas, nanging sajeroning wangun kaiket. Mineral kang ngandhut sèng ing alam bébas antarané kalamin, franklinit, smithsonit, willenit lan zinkit.

Sajeroning indhustri zink duwé peran wigati:

  • nglapisi wesi utawa waja kanggo nyegah prosès tèyèng
  • dipigunakaké kanggo bahan bateré
  • zink sajeroning wangun oksida kanggo indhustri kosmetik, plastik, karèt, sabun, pigmen sajeroning cèt lan mangsi
  • zink lan alinasené kanggo cithakan logam, panyepuhan listrik lan metalurgi bubuk
  • zink sajeroning wangun klorida kanggo pangawètan kayu.
  • zink sajeroning wangun sulfida kanggo indhustri tabung télévisi lan lampu pendhar

Sajeroning basa sadina-dina, sèng uga dimaksudaké wujud pelat sèng kang digunakaké minangka bahan yasan.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →