Топ-100
Back

ⓘ Taksonomi, biologi. Taksonomi, saka tembung Basa Griki: tassein kang tegesé kanggo nglasifikasi lan nomos kang tegesé aturan. Taksonomi bisa diarani klasifikasi ..



Taksonomi (biologi)
                                     

ⓘ Taksonomi (biologi)

Taksonomi, saka tembung (Basa Griki: tassein kang tegesé kanggo nglasifikasi lan nomos kang tegesé aturan. Taksonomi bisa diarani klasifikasi mawa hirarki, utawa prinsip kang ndhasari klasifikasi. Mèh kabèh - barang obah, barang meneng, panggonan, lan kadadéan - bisa kapantha miturut sawatara skéma taksonomi.

                                     

1. Taksonomi sajeroning biologi

Pirsani Tatajeneng biologi

Sajeroning biologi, taksonomi minangka cawang èlmu dhéwé, kang diarani uga klasifikasi utawa sistematika. Sistem kang dianggo yaiku pawèwèh jeneng kanthi rong sebutan, kang dikenal minangka tatajeneng binomial utawa binomial nomenclature, kang diusulaké déning Carl von Linne Latin: Carolus Linnaeus, wong naturalis kabangsan Swèdhen.

Linneaus ngenalaké enem hierarki kanggo nglompokaké kabèh organisme urip. Kaenem hierarki kang diarani takson iku wiwit saka kang paling dhuwur istilah sajeroning tandha kurung iku usulan kanggo panggunaan sajeroning basa Indonesia:

  • Genus/Marga, lan
  • Bangsa/Ordo,
  • Kulawarga/Familia/Famili/Suku Suku,
  • Filum kéwan, Divisio/Divisi tumbuhan
  • Spesies Jinis.
  • Kelas,

Kanggoné tetuwuhan, istilah Divisio kerep dianggo ngganti Filum.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →