Топ-100
Back

ⓘ Kutha Banjarbaru iku kutha ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha Banjarbaru minangka sawijining kutha sing anyar ing wewengkon Provinsi Kalimantan Kid ..



Kutha Banjarbaru
                                     

ⓘ Kutha Banjarbaru

Kutha Banjarbaru iku kutha ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha Banjarbaru minangka sawijining kutha sing anyar ing wewengkon Provinsi Kalimantan Kidul, madeg ing tanggal 20 April 1999 miturut Undhang-Undhang Nomer 9 Taun 1999. Kutha Banjarbaru duwé jembar wewengkon 371.30 km² sing kapérang dadi 5 kacamatan lan 12 kalurahan.

Kutha Banjarbaru dumunung ing koordinat 03°27 nganti 03°29 LS lan 114°45 nganti 114°45 BT. Posisi géografis Kutha Banjarbaru saka Kutha Banjarmasin yaiku 35 km ing arah 296°30 sisih kidul-wétan Kutha Banjarmasin, déné posisi saka kutha Martapura, Kabupatèn Banjar yaiku 5 km ing arah 55°30 sisih kidul-kulon Kutha Martapura. Kutha Banjarbaru minangka kutha pengasil inten sing dumunung ing Kacamatan Cempaka, Banjarbaru sing dadi punjer pemukiman utawa perkampungan tuwa dhéwé ing kutha iki.

                                     

1. Suku bangsa

Gunggung sing ndunungi Kutha Banjarbaru yaiku 123.973 jiwa 2000 dumadi saka sawatara bebrayan antarané:

  • Suku Banjar: 75.537 jiwa
  • Suku Buket: 1.728 jiwa
  • Suku Madura: 1.180 jiwa
  • Suku Bugis: 947 jiwa
  • Wong Jawa: 37.975 jiwa
  • Lainnya: 4.340 jiwa
  • Bakumpai: 85 jiwa
  • Suku Sunda: 2.319 jiwa
  • Suku Mandar: 6 jiwa

Sumber: Badan Pusat Statistik-Sensus Penduduk taun 2000

                                     

2. Pranala njaba

  • Situs web resmi Pamaréntah Kutha Banjarbaru

Situs-situs liya ngenani Banjarbaru

  • Informatika di Kota Banjarbaru
  • Situs Banjarbaru Online
  • Situs Media Online Kota Banjarbaru
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →