Топ-100
Back

ⓘ Bilyar. Biliar ya iku salah siji cabang ulah raga kang kalebu ana ing kategori cabang ulah raga konsèntrasi. Bilyard mbutuhaké konsèntrasi lan ketahanan mental ..



Bilyar
                                     

ⓘ Bilyar

Biliar ya iku salah siji cabang ulah raga kang kalebu ana ing kategori cabang ulah raga konsèntrasi. Bilyard mbutuhaké konsèntrasi lan ketahanan mental kang kuwat lan uga mbutuhaké katahanan fisik kang prima supaya bisa duwé prestasi sing luwih dhuwur lan luwih stabil. Cabang ulah raga iki dimainaké ana ing sakndhuwuré méja lan nganggo piranti bantu mligi lan uga peraturan dhéwé. Permainan iki dipérang dadi pirang jinis ya iku jinis Carom, English Billiard lan Pool. Bilyar bisa dimainake individu utawa. Thuladane ya iku jinis Carom kang dimainake ana ing meja kang ora ana bolongane. Modhèl iki béda karo English Billiard lan Pool kang dimainaké ana ing méja kang bolongané ana 6 iji. Padha-padha duwé bolongan 6 nanging ukuran utawa ambané meja jinis English Billiar lan Pool ora padha ya iku luwih amaba meja kanggo bilyar jinis English Billiard. Nganti tekan taun 2008, kang jinis bilyar kang tuwuh ngrembaka ing Indonésia ya iku jinis Pool. Jinis pool iku dibagi dadi telung jinis ya iku nomer bola 15, bola 8 dan bola 9. Jaman dhisik ulah raga bilyar idhèntik karo ulah raga kang dimainaké déning wong lanang. Nanging jaman saiki ulah raga bilyar wis umum dimainaké déning wong wadon. Citra ulah raga bilyar bisa munggah citrané nalika Bapak Putera Astaman, mantan Ketua Umum PB. POBSI, kang bisa mainaké Citra Ulah raga Biliar, ana ing Indonésia ya iku bilyar ora mung kanggo Ulah raga Rékréasi waé nanging saiki dadi Ulah raga Prestasi.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →