Топ-100
Back

ⓘ Senjata biologi ya iku senjata kang nggunakaké patogen minangka piranti kanggo matèni, natuni utawa nglumpuhake musuh. Senjata biologi ora mung wujud organisme ..



Senjata Biologi
                                     

ⓘ Senjata Biologi

Senjata biologi ya iku senjata kang nggunakaké patogen minangka piranti kanggo matèni, natuni utawa nglumpuhake musuh. Senjata biologi ora mung wujud organisme patogen, nanging uga toksin kang mbebayani kang diasilaké déning organisme tartamtu. Ing kasunyatan, senjata biologi ora mung nyerang manungsa, nanging uga kéwan lan tuwuhan. Gawé lan nyimpen senjata biologi wis dipenggak déning Konvènsi Senjata Biologi 1972 kang ditapakasmani déning punjul satus nagara. Alesané ya iku kanggo ngéndhani èfèk kang diasilaké déning senjata biologi, kang bisa matèni mayuta-yuta manungsa, lan ngganggu sèktor ékonomi lan sosial. Nanging, Konvensi Senjata Biologi mung nglarang gawé lan nyimpen senjata biologi, ora menging nggunakaké. Sajarah panggunaan senjata biologi diwiwiti taun 400 SM, nalika wong Iran Kuna nggunakaké panah kang dicelupaké ing jero feses lan mayit makluk kang wis dadi bathang. Kabèh mau uga tau ditindakaké déning bangsa Roma kang nyelupaké pedhangé ing rabuk lan sisa-sisa kéwan kang wis bosok sadurungé merangi musuhé.

                                     

1. Pranala njaba

  • Summary of Biological Warfare Agents
  • Biological weapons; Malignant Biology.
  • Biological Warfare
  • The Biological and Toxin Weapons Convention BTWC website.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →