Топ-100
Back

ⓘ Organisasi yaiku golongan wong ing siji wadhah kang duwé ancas padha. Ing ngèlmu-ngèlmu sosial, organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ng ..



                                               

Laskar Dumbledore

Laskar Dumbledore ya iku siji organisasi rahasia sajeroning seri fiksi Harry Potter. LD diadekake déning Harry Potter, Hermione Granger, lan Ron Weasley.

                                               

GAPI

GAPI iku Gabungan Pulitik Indonésia kang didhirikaké déning M.H. Thamrin. Organisasi iki didhirikaké ing tanggal 21 Mèi 1939. Organisasi iki gabungan saka Parindra, Gerindo, Persatuan Minahasa, Parté Islam Indonésia, Parté Katolik Indonésia, Pasundan lan PSII.

                                               

Fatah

Cithakan:Infobox Parté Pulitik Fatah iku parté pulitik Palèstina lan faksi gedhé dhéwé sajeroning Organisasi Pambébasan Palèstina. PLO dhéwé iku konfederasi multi parté. Ing pacaturan pulitik Palèstina, parté iki dunungé ana ing sisih kiwa; parté iki mligi ndarbèni haluan nasionalis lan uga sosialis. Fatah dianggep manawa jaman mbiyèn mèlu terlibat aksi-aksi keras révolusionèr lan ngopèni sawatara kelompok militan/téroris. Nanging sanadyan mangkono, Fatah iku séjé karo Hamas, amarga ora ana nagara liya kang nganggep Fatah minangka organisasi téroris. Ing Pemilu parlemèn Palèstina tanggal 2 ...

                                               

Adopsi kéwan klangenan

Adopsi kewan ingon yaiku proses tanggung jawab kanggo kewan sing ditinggalake utawa diluncurake dening pemilik sadurunge menyang organisasi perlindungan utawa penyelamatan. Sumber umum kanggo kéwan sing bisa diadopsi yaiku papan perlindungan kéwan lan klompok penyelamat. Sawetara organisasi menehi kepemilikan adopsi kanggo pet, dene sing liyane nggunakake model kewalian, ing endi organisasi tetep duwe kontrol kanggo panggunaan utawa perawatan kewan ing mbesuk. Situs adopsi kewan online duwe database kewan ingon sing dipasang ing ewonan papan perlindungan kewan lan kelompok penyelamat, lan ...

                                               

Hamas

Hamas iku Parté Pulitik Palèstina Islam Sunni sing kuwasa ing Lurung Gaza wiwit Juni 2007. Hamas uga duwé swiwi militèr sing dijenengi Brigade Izz ad-Din al-Qassam. Hamas wis maréntah ing pérangan Gaza saka tlatah Palèstina sawisé menang pemiu ing Januari 2006 lan ngalahaké Fatah ing sawatara konfrontasi mawa kekerasan. Uni Éropah, Amérikah Sarékat, Kanada, Israèl lan Jepang nganggep Hamas minangka siji organisasi téroris, kamangka PBB lan sawatara nagara kaya ta Rusia, Turki lan Swiss ora.

                                               

Siti Chotidjah

Siti Chotidjah, utawa Bu Chod jeneng kenthelé, lair ing Tegal, 6 Juni 1942. Dhèwèké salah sawijining muballighot, politikus, lan ibu kang nduwèni anak cacah nem. Bojo saka Bapak Ali Thayeb iki naté njagong ana ing kursi DPRD I Jateng ing Komisi C lan aktif ing organisasi politik saha organisasi masyarakat.

Organisasi
                                     

ⓘ Organisasi

Organisasi yaiku golongan wong ing siji wadhah kang duwé ancas padha.

Ing ngèlmu-ngèlmu sosial, organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ngèlmu, mligi sosiologi, ékonomi, ngèlmu pulitik, psikologi, lan manajemen. Kajian ngenani organisasi kerep diarani studi organisasi organizational studies, prilaku organisasi organizational behaviour, utawa analisa organisasi organization analysis.

                                     

1. Dhéfinisi

Ana pirang-pirang téyori lan perspektif ngenani organisasi, ana kang cocog antarané siji lan liyané, lan uga ana kang béda. Organisasi dhasaré digunakae minangka panggonan utawa wadhahe wong-wong kang padha kumpul, bekerjasama kanthi rasional lan sistematis, terencana, terorganisasi, terpimpin lan terkendali, nalika manfaatake sumber daya, sarana-parasarana, data, lan liyané kang digunakaké kanthi efisien lan efektif kanggo nggayuh ancas organisasi.

Minurut para ahli ana pirang-pirang pengertian organisasi.

  • Chester I. Bernard duwé panyaruwe yèn organisasi minangka siji sistem aktivitas kerja sama kang ditindakake déning wong loro utaa luwih.
  • James D. Mooney kandha yèn organisasi yaiku wujud saben perserikatan manungsa kanggo nggayuh ancas bebarengan.
  • Stephen P. Robbins kandha yèn Organisasi yaiku nyawijining entity sosial kang dikoordinasikake kanthi sadhar, kanthi siji watesan kang relatif bisa diidentifikasi, kang bekerja dhedhasar kang relatif terus kanggo nggayuh swijining ancas bebarengan utawa saklompok ancas.
  • Stoner kandha yèn organisasi yaiku pola gegayutan-gegayutan kanthi lumantar wong-wong kang ana ing ngisore pengarahan wong dhuwuran kanggo nggayuh ancas bebarengan.
                                               

Mimi Mariani Lusli

Mimi Mariani Lusli inggih punika penyandang disabilitas tunanetra ingkang ndamel Mimi Institute, organisasi ingkang maringi pendidikan kanggé masarakat babagan tiyang cacat.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →