Топ-100
Back

ⓘ Mohammad Yamin. Mr. Prof. Muhammad Yamin, SH inggih punika salah satunggalipun pahlawan nasional, budayawan, lan aktivis hukum saking Indonésia. Panjenenganipun ..



Mohammad Yamin
                                     

ⓘ Mohammad Yamin

Mr. Prof. Muhammad Yamin, SH inggih punika salah satunggalipun pahlawan nasional, budayawan, lan aktivis hukum saking Indonésia. Panjenenganipun tilar donya ing Jakarta, 17 Oktober 1962 lan dipunmakamaken ing Talawi, Sawahlunto, Sumatera Kilèn. Panjenenganipun sampun kathah ngasilaken karya seratan ing sawatawis dasawarsa 1920 ingkang kathahipun mawi basa Melayu. Karya seratanipun dipunterbitaken ing jurnal Jong Sumatra. Ing babagan sastra, Mohammad Yamin misuwur minangka pangadrg puisi modern "ing basa Jawa limrahipun puisi dipunsebat geguritan).

Mohammad Yamin miwiti sekolah ing Hollands Indlandsche School HIS, sekolah guru, Sekolah Menengah Pertanian Bogor, Sekolah Dhokter Kéwan Bogor, ngantos sekolah kehakiman Reeht Hogeschool Jakarta. Panjenenganipun kalebet salah satunggalipun ahli hukum lan penyair misuwur angkatan pujangga ènggal. Taufik Abdullah ngantos nganggep manawi Muhammad Yamin minangka sajarawan Indonésia paling ageng ing abad sapunika.

Mohammad Yamin ugi aktif ing jagad pulitik. Panjenenganipun dipundadosaken pandheganipun Jong Sumatera Bond ing taun 1926-1928. Nalika taun 1931, panjenenganipun mlebet parté Indonésia. Sasampunipun parté punika dipunbibaraken, panjenenganipun lajeng damel Partai Gerakan Rakyat Indonesia sesarengan kaliyan Adam Malik, Wilopo, lan Amir Syarifuddin. panjenenganipun lajeng dipundadosaken minangka anggota Volksraad lan damel golongan nasional Indonésia. Mohammad Yamin kalebet anggota BPUPKI lan anggota Panitia 9 ingkang kasil ngrumusaken Piagam Jakarta lan dados lelandhesan kawujudipun UUD 1945 lan Pancasila. Panjenenganipun tresna sanget kaliyan manunggalipun bangsa Indonésia. Profesor Mohammad Yamin naté dados anggota KNIP. Sasanèsipun punika, panjenenganipun ugi naté dipunparingi amanah minangka mantri, ing antawisipun inggih punika Mantri Pendidikan dan Kebudayaan, Mantri Panerangan, lan sapiturutipun.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →