Топ-100
Back

ⓘ Panalitèn Sosial. Peneliten sosial ya iku istilah kang digunakaké marang penyelidikan-penyelidikan kang diancang kanggo nambahi khazanah ngèlmu kawruh sosial, t ..



Panalitèn Sosial
                                     

ⓘ Panalitèn Sosial

Peneliten sosial ya iku istilah kang digunakaké marang penyelidikan-penyelidikan kang diancang kanggo nambahi khazanah ngèlmu kawruh sosial, tandha-tandha sosial, utawa praktik-praktik sosial. Istilah sosial iki nuduhaké gayutan-gayutan antarané, lan ing antarané, wong-wong, golongan-golongan kaya ta kulawarga, institusi, lan lingkungan kang luwih gedhé.

                                     

1. Dhéfinisi

Tandha-tandha sosial uatawa gegayutan antarané loro utawa luwih tandha-tandha sosial diadekake minangka topik peneliten sosial. Topik kang gegayutan karo tandha-tandha sosial bisa nyangkut individu tuladhané, kepuasan kerja, golongan tuladha, kepemimpinan, masarakat tuladha, struktur sosial, institusi tuladha, iklim organisasi, lan uga lingkungan kang luwih amba kaya ta nagara tuladha, ngrembakane ékonomi nasional. Yèn mangkono, studi ngenani gegayutan antarané, lan ing antarané, wong, golongan, institusi, utawa lingkungan kang luwih amba diarani panalitèn sosial. Penelitèn sosial minangka sawijining tipe penelitèn kang ditindakake déning ilmuwan sosial social scientist kanggo njawab pitakonan-pitakonan ngenani pirang-pirang aspek sosial mula bisa dingerteni.

Penelitian utawa riset ya iku sawijining penyelidikan kang sistematis lan metodis tumrap sawijining masalah kanggo nemu solusi lan nambah khazanah kawruh.

Tembung" research ” ing basa Inggris asalé saka tembung" Reserare” basa Latin kang duwé teges ngungkapake. Sacara etimologis, tembung" research” panalitèn, riset asalé saka tembung" re” lan" to search”. Re tegesé manèh lan to search tegesé golèk. Dadi, kanthi etimologis, panalitèn tegesé goleh manèh. Nanging, teges kang ana ing tembung" research” luwih amba tinimbang mung golèk manèh utawa ngungkapake. Iki katon saka pirang-pirang dhéfinisi panalitèn berikut:

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →