Топ-100
Back

ⓘ Kuwé mangkok. Kué Mangkok inggih punika salah satunggaling dhedhaharan tradhisional ingkang kadamel saking glepung beras. Dipunwastani kué mangkok amargi wujudi ..



                                               

Kuwé putu mangkok

kuwé putu mangkok, kuwéh tutu, kuwé putu ayu, utawa putu piring yaiku kuwé tepung beras kukus tradisional kanthi bentuk bunder utawa cemilan manis sing diisi karo gula aren, lan umume ditemokake ing Indonesia, Singapura, Malaysia, lan Thailand Kidul. Biasane digawe nganggo cetakan stainless steel kanthi bentuk kembang sing khas. kuwé putu mangkok Indonesia lan kuwéh tutu Singapura cenderung luwih kenthel lan bunder, dene putu piring saka Malaysia lan Thailand Kidul cenderung luwih rata kanthi bentuk kaya disk. Komposisine mirip karo kuwé putu silinder utawa putu bambu, sing dikukus nganggo ...

                                               

Kuwé mangkuk

Kue Mangkok, kue mangkuk iku sawijining olahan Indonesia minangka kue utawa cemilan tradisional steamed cupcake. kue mangkok tegese kue mangkuk / cangkir". Mirip karo cemilan bolu kukus. Nalika kalorone duwe tampilan sing padha, Bolu Kukus mung mbutuhake patang bahan, Kue Mangkok butuh patbelas. Asile beda rasa. Bolu Kukus alus lan alus, kosok baline Kue Mangkok duwe tekstur kasar. Loro-lorone minangka nyamikan sing enak.

                                               

Kuwé kranjang

Kue Kranjang sing biyasa karan kue ranjang, utawa ing dhialèk Hokkian Tii Kwee), ya iku panganan sing éntuk jeneng saka wadhah cithakané kang awujud kranjang. Kue Kranjang iki digawé saka glepung ketan lan gula, sarta duwé tèkstur sing kiyal lan lèngkèt. Kue Kranjang iki salah sawijining kue khas utawa wajib pas pahargyan taun anyar Imlèk. Kue Kranjang iki wiwitané digawé lan digunakaké dadi sajèn nalika upacara sembahyang para leluhur, enem dina sadurungé taun anyar Imlèk, lan puncaké pas malem sadurungé taun anyar Imlèk. Ya iku dadi sajèn, kue iki racaké ora dipangan nganti Cap Go Meh. I ...

                                               

Mamón

Mamón minangka kuwe sifon utawa spons tradisional Filipina, biasane dipanggang nganggo cetakan kaya kuwe mangkok sing khas. Ing wilayah Visayas, mamon uga dikenal minangka torta mamón utawa torta. Varian mamon kalebu versi kaya roti sing luwih gedhe sing diarani taisan, versi sing digulung diarani pianoono, lan ladyfingers sing dikenal minangka broas. Mamón uga duwe rong jinis sing beda-beda sing biasane nggunakake bahan-bahan sing padha, kayata mamon tostado kaya cookie lan mamo puto kukus.

Kuwé mangkok
                                     

ⓘ Kuwé mangkok

Kué Mangkok inggih punika salah satunggaling dhedhaharan tradhisional ingkang kadamel saking glepung beras. Dipunwastani kué mangkok amargi wujudipun kué ingkang mekrok kados mangkok. Kué mangkok ingkang kalebet jajanan pasar punika dipunbiwarakaken kaping pisan déning imigran saking Tiongkok sisih kidul.

Déné bahan dhasar kanggé damel kué mangkok inggih punika glepung beras ingkang dipuncampur kaliyan glepung terigu, tapé saking téla, gendhis, lan sapanunggalanipun.

                                     

1. Bahan-bahan kanggé damel kue mangkok

Kanggé damel kue mangkok dipunbetahaken bahan-bahan ing ngandhap punika:

  • 175cc toya adhem
  • 125cc jarang panas
  • 75 gram tepung terigu
  • Cithakan kué mangkok/ron gedhang
  • 1 sdt baking powder
  • 175 gram glepung beras
  • 125cc soda/sprite
  • 150 gram gendhis palem
  • 100 gram tape saking tela dipunpilih ingkang empuk
  • 50 gram gendhis pasir
                                     

2. Caranipun damel kué mangkok

  • Manawi sampun, lajeng dipunlebetaken glepung terigu saha gendhis pasir. Lajeng adonan dipunudak nganggé séndok ngantos rata.
  • Lebetaken jarang panas ingkang langkung rumiyin dipunadhemaken rumiyin 2-3 menit, lajeng dipunudak ngantos rata adonan ingkang wonten.
  • Sasampunipun, dipunlebetaken tapé kaliyan gendhis palem ingkang saderèngipun sampun dipunudak ngantos rata.
  • Manawi sampun, adonan dipunsaring nganggé saringan kawat.
  • Salajengipun lebetaken soda saha baking powder wonten ing adonan, dipunudak ngantos rata.
  • Adonan dipundang sadangunipun 25 menit. Manawi sampun, asiling kue ampun dipunbikak rumiyin ngantos 20 menit.
  • Manawi adonan sampun dados, lajeng cithakan kue mangkok ingkang sampun wonten dipunpanasaken rumiyin nganggé dandang ingkang sampun umub.
  • Ingkang sapisan, glepung beras dipuncampur kaliyan toya adhem.
  • Salajengipun, adonan saged dipunlebetaken wonten ing cithakan ngantos cithakanipun kebak. Utawi manawi cithakanipun nganggé ron gedhang, adonan saged langsung dipuncithak wonten ing ron gedhang ingkang sampun dipundamel kados mangkok, nembé dipundang adonanipun.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →