Топ-100
Back

ⓘ Candhi Gambar utawa Candhi Gambar Wétan ya iku candhi kang ana ing Kabupatèn Blitar, Jawa Wétan. Candhi Gambar Wétan ana ing 7 km menyang arah lor Candhi Panata ..



Candhi Gambar
                                     

ⓘ Candhi Gambar

Candhi Gambar utawa Candhi Gambar Wétan ya iku candhi kang ana ing Kabupatèn Blitar, Jawa Wétan. Candhi Gambar Wétan ana ing 7 km menyang arah lor Candhi Panataran, lan Panataran ana ing 12 km lor Kutha Blitar. Ora ana angkuta umum kanthi mirunggan kang bisa nggawa wisatawan langsung menyang candhi iki.

Pérangan gedhé saka lemah ing kiwa-tengené candhi iki ya iku lemah pasir, amarga candhi iki ana ing sisih kidul é Gunung Kelud lan dadi aliran wlahar Gunung Kelud.

Candhi iki ora wutuh. namung ana batur candhi kang isih wutuh kanthi sapérangan rélièf kang sisa. Pérangan liya saka komponèn aréal iki ya iku 2 dwarapala kang njaga ing sish pinggir anda mlebu candhi iki. Candhi iki ana ing dhuwur pucuk bukit. Kanthi dhasar apa kang ditemoaké saka sisa hiasané, candhi iki diprakiraaké dibangun nalika masa karajan Majapahit.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →