Топ-100
Back

ⓘ Jawa Kulon utawa, iku provinsi Indonésia kang dunungé ana kuloné Provinsi Jawa Tengah. Provinsi iki minangka papan kang ndunungi wong Sundha né manggon paling a ..



                                               

Cijati, Cianjur

                                               

Kasusastran Nippon

Karya-karya Kasusastran Nippon ing wiwitane akeh kaprabawa dening budaya Cina lan kasusastrane kang kêrêp katulis ana ing sastrabasa Cina. Kasusastran Barata uga duwe prabawa kanthi sumêbaring agama Buda ing Nippon. Sithik baka sithik, Kasusastran Nippon angêmbang ing gagrag kang beda, dene prabawa saka kasusastran Cina lan sastrabasa Cina têtêp ana. Sabubaring binukaking palabuhan-palabuhan Nippon marang parigawe dagang lan nagarawara karo Kulon ing abad kaping 19, kasusastran Kulon mrabawani pikêmbanging juru ripta Nippon modherên. Juru-juru ripta mau akeh kang wis kasubya ing sajaba Nip ...

                                               

Tapé

Tapé ya iku panganan fèrmèntasi kang digawé saka ketan lan pohung sing wis di fèrmèntasi nganggo ragi. Ing wektu fèrmèntasi tapé, nganggo warna-warna mikroorganisme, kaya ta: Saccharomyces cerevisiae, Rhizopus oryzae, Endomycopsis burtonii, Mucor sp., Candida utilis, Saccharomycopsis fibuligera, Pediococcus sp. Tapé saka S. cerevisiae ngasilaké tapé kang wujudé rada mbanyu, rasané legi rada kecut kecut, ngandhut alkohol, lan rada pliket. Yèn kesuwèn fermentasine, tapé bisa ngasilaké banyu tapé utawa tuak kang bisa marakaké mabuk amarga wis kadhung dadi alkohol alkohol. Yèn ing Jawa Kulon, ...

                                               

Lyangcha

Lyangcha utawa Langcha utawa Lemcha minangka panganan legi India sing disiapake ing Benggala Barat Jharkhand, Odisha, Assam, Tripura lan ing wilayah wétan bawana India. Iki digawe saka glepung lan bubuk susu kanthi nggoreng banjur dicelupake menyang sirup gula suwene. Asal saka manis yaiku ing Bardhaman, Benggala Kulon, India. Pamrentah Benggala Kulon miwiti proses registrasi indikasi Geografi kanggo Lyangcha.

                                               

Pantua

Pantua minangka gula-gula lokal saka anak bawahan India, misuwur ing Benggala Kulon, India Wétan lan Bangladesh. Iku tradisional Bengali manis digawe saka bal jero-goreng semolina, chhana, susu, ghee lan sirup gula. Pantuas wernane wiwit coklat pucet nganti meh ireng, gumantung saka suwene anggone nggoreng. Banyu mawar, kapulaga utawa rasa liyane kadang ditambahake ing rasa manis. Pantua mirip banget karo ledikeni manis goreng adhedhasar keju. Fitur khas ledikeni yaiku sirup gula cair bubuk kapulaga sing entheng. Jeneng ledikeni minangka terjemahan saka "Lady Canning" lan pisanan digunakak ...

Jawa Kulon
                                     

ⓘ Jawa Kulon

Jawa Kulon utawa, iku provinsi Indonésia kang dunungé ana kuloné Provinsi Jawa Tengah. Provinsi iki minangka papan kang ndunungi wong Sundha né manggon paling akèh kanthi rélatif.

                                     

1. Daerah Tingkat II

  • Kutha Dhépok
  • Kabupatèn Bandung Kulon
  • Kutha Bandung kutha krajan provinsi
  • Kabupatèn Kuningan
  • Kabupatèn Sumedang
  • Kutha Cimahi
  • Kutha Banjar
  • Kutha Sukabumi
  • Kabupatèn Garut
  • Kabupatèn Cirebon
  • Kabupatèn Tasikmalaya
  • Kabupatèn Majalengka
  • Kabupatèn Cianjur
  • Kabupatèn Indramayu
  • Kabupatèn Bekasi
  • Kutha Bogor
  • Kabupatèn Sukabumi
  • Kabupatèn Ciamis
  • Kabupatèn Bandung
  • Kutha Cirebon
  • Kabupatèn Bogor
  • Kabupatèn Karawang
  • Kabupatèn Subang
  • Kutha Tasikmalaya
  • Kabupatèn Purwakarta
  • Kutha Bekasi
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →