Топ-100
Back

ⓘ Gambar - Gambar, Candhi Gambar, kontur, Filem, Scanner, Gunung Merapi, Animasi, Wikimedia Commons, Umbul, Svalbard, Anime ..



                                               

Gambar

Gambar miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia yaiku kembaran barang sing digawé saka coret-coretan, lsp ing dluwang lsp. Manawa kita gatekaké akèh tulisan "lsp" ing pengerten gambar mau, iku njlèntrèhaké manawa pangertène gambar akèh banget. Pangertène sing kapisan yaiku nuduhaké manawa gambar ora kawates namung barang kembaran wong, kéwan lan tuwuhan. Nanging bisa uga kembaran sing liyané. Lsp sing keloro uga ora kawates gambar ing kertas. Nanging bisa uga nganggo pointer mouse ing program nggambar komputer. Lsp sing pungkasan nuduhaké manawa sarana dinggo gambar ora kawates ana kertas. Bis ...

                                               

Candhi Gambar

Candhi Gambar utawa Candhi Gambar Wétan ya iku candhi kang ana ing Kabupatèn Blitar, Jawa Wétan. Candhi Gambar Wétan ana ing 7 km menyang arah lor Candhi Panataran, lan Panataran ana ing 12 km lor Kutha Blitar. Ora ana angkuta umum kanthi mirunggan kang bisa nggawa wisatawan langsung menyang candhi iki. Pérangan gedhé saka lemah ing kiwa-tengené candhi iki ya iku lemah pasir, amarga candhi iki ana ing sisih kidul é Gunung Kelud lan dadi aliran wlahar Gunung Kelud. Candhi iki ora wutuh. namung ana batur candhi kang isih wutuh kanthi sapérangan rélièf kang sisa. Pérangan liya saka komponèn a ...

                                               

Gambar kontur

Gambar kontur yaiku teknik nggambar sing digunakake ing bidang seni ing endi seniman nggambar garis-garis sing ngasilake gambar kang intine minangka garis besar; tembung Prancis contour sing artine, "garis njaba". Tujuan nggambar kontur yaiku kanggo negesake massa lan volume subjek tinimbang detil; fokuse yaiku babagan mbatesi subyek lan dudu rincian cilik. Nanging, amarga kontur bisa menehi perspektif telung dimensi, dawa lan jembaré uga kekandelan lan ambane iku penting; ora kabeh kontur ana ing garis besar subjek. Teknik iki diwujudake kanthi macem-macem gaya lan dipraktikake sajrone pe ...

                                               

Filem

Filem utawa pèlem iku gambar-urip, uga asring diarani movie ing basa Inggris. Film, kanthi kolèktif, kerep diarani sinéma. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka hiburan, lan uga bisnis. Filem diasilaké kanthi rekaman saka wong lan benda kalebu fantasi lan figur palsu mawa kodhak, lan/utawa déning animasi.

                                               

Scanner

Scanner utawi wonten ing Basa Indonesia Pemindai inggih punika salah satunggaling piranti komputer ingkang ginanipun kanggé mindhah data saha barang awujud dhokumèn, foto, gelombang, suhu lan sanès-sanèsipun. Asiling pindahan punika padatanipun dipun-transformasi-aken dhateng komputer minangka data digital. Scanner punika piranti elektronik ingkang gadhah fungsi sami kaliyan mesin fotokopi. Mesin fotokopi punika asilipun saged katingal wonten ing kertas, déné scanner punika asilipun mlebet dhateng komputer. Wonten ing sistem komputer, scanner punika piranti masukan ingkang ngasilaken gamba ...

                                               

Gunung Merapi

Merapi iku gunung geni ing Provinsi Jawa Tengah lan Yogyakarta, Indonésia sing isih aktif banget nganti sepréné. Wiwit taun 1548, gunung iki wis njeblug ping 68. Enggoné cedhak Kutha Ngayogyakarta lan isih ana karang padésan ing èrèng-èrèngé nganti ing dhuwuré gunung 1700 m. Kanggo masarakat ing kono, Merapi nggawa berkah awujud wedhi. Déné, kanggo pamaréntah laladan, Gunung Merapi dadi obyek pariwisata. Saiki Merapi mlebu ing wewengkoné kawasan Taman Nasional Gunung Merapi.

                                               

Animasi

Animasi, utawa luwih akrab ingaran filem animasi, iku filem minangka asil pangolahan gambar tangan saéngga dadi gambar sing obah. Wiwitané, filem animasi digawé saka malembar-lembar kertas gambar sing sabanjuré di-"puter" saéngga muncul èfèk gambar obah. Kanthi bantuan komputer lan grafika komputer, agawé filem animasi dadi luwih mudah lan rikat. Malah pungkasan iki luwih akèh muncul filem animasi 3 dimènsi tinimbang filem animasi 2 dimènsi. Wayang kulit minangka salah siji wangun animasi tuwa dhéwé ing donya. Malah nalika tèknologi elektronik lan komputer durung tinemu, tontonan wayang ku ...

                                               

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons iku papan panyimpenan gambar-gambar lan file-file multimédia kanthi lisensi bébas. Commons wujud proyèk saka Yayasan Wikimedia. File-file kang diamot bisa dipigunaaké kaya déné file-file kang diamot ing saben proyèk. Proyèk iki diusulaké wulan Maret 2004 lan diluncuraké tanggal 7 September 2004. Sasaran mligi commons iku kanggo nghilangaké duplikasi file kang dumadi ing proyèk-proyèk Wikimedia sadurungé ana Commons. Fitur supaya bisa migunakaké file-file saka Commons saka kabèh proyèk Wikimedia diimplementasikké wulan Oktober 2004. Wikimedia Commons ora ngentuki pamotan f ...

                                               

Umbul

Umbul iku sajinis dolanan tradhisional kanggo bocah cilik kang migunakaké gambar. Pirantiné wujud "gambar", yaiu gambar-gambar kang dikethok-kethok pesagi, racaké gambar wayang. Gambar kang didol lumrahé isih lembaran amba isi kurang luwih 50 gambar. Banjur lembaran gedhé mau di guntingi dadi gambar cilik-cilik. Saben gambar ana nomeré, ya iku 1 nganti 50 kang dunungé ana ing pojok gambar.

                                               

Svalbard

Kapuloan Svalbard iku wewengkon paling lor Nurwègen kang dumunung ing Samudra Arktik, sisih loré Éropah Dharatan. Svalbard minangka sawiji kapuloan kanthi Longyearbyen minangka kutha krajan. Pulo kang padhet sing ndunungi yaiku Spitsbergen, Bjornoya lan Hopen.

Anime
                                               

Anime

Anime iku animasi khas Jepang, kang racaké duwé ciri nganggo gambar-gambar warna-warni kang nampilaké tokoh-tokoh sajeroning warna-warna lokasi lan carita, kang ditujokaké marang manéka jinis panonton. Anime kadayan gaya gambar manga, komik khas Jepang. Tembung anime tampil sajeroning wangun tulisan telung karakter katakana a, ni, me minangka basa serapan saka basa Inggris "Animation" kang dipocapaké "Anime-shon".

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →