Топ-100
Back

ⓘ Lair miturut taun - 14 Oktober, 29 Sèptèmber, 25 Juli, 5 Juni, Marthen Indey, 18 Oktober, 20 Fèbruari, 27 Oktober, 11 Novèmber, 31 Oktober ..



                                               

14 Oktober

1981 -Hosni Mubarak dipunlantik minangka Présidhèn Mesir, satunggal minggu sasampunipun pejahipun Anwar Sadat. 1968 -Siaran télévisi sapisanan saking ngangkasa dipuntekakaken saking pesawat kanthi awak Apollo 7.

                                               

29 Sèptèmber

1714: Petrus Albertus van der Parra, bakal dados Gubernur-Jendral Hindhia-Walandi ing Batavia antawis taun 1761-1775. Piyamhbakipun lair ing Kolombo, Ceylon.

                                               

25 Juli

306 -Konstantinus I mratèlakaken dados Kaisar Romawi. 1978 -Louise Brown, "bayi tabung" ingkang sepindhah, lair. 1907 -Koréa dados protektorat Jepang. 2012 - Lindhu mawi kakiyatan 6.4 SR ngguncang Pulo Simeulue, Acèh.

                                               

5 Juni

1975-Terusan Suez dibuka manèh sawisé ditutup 8 taun. 1967-Perang Enem Dina pecah antara Israèl lan bangsa Arab kususé Mesir 1723-Adam Smith, ahli ékonomi Sekotlan lair.

                                               

Marthen Indey

Marthen Indey iku wong asli Papua kang dianugrahi gelar pahlawan Nasional Indonésia miturut SK Présidhèn No.077 /TK/ 1993 tgl. 14 September 1993 bbebarengan karo Frans Kaisiepo lan Silas Papare.

                                               

18 Oktober

1991 -Azerbaijan nelakaken kamardikan saking Uni Sovyèt. 1989 -Pamimpin Jerman Wétan, Erich Honecker, ngunduraken dhiri. 1851 -Novèl Moby-Dick karyanipun Herman Melville dipunterbitaken kanggé sepisananipun.

                                               

20 Fèbruari

2004 -Apple ngetokaké iPod mini. 1967 -IGGI nggiyaraké patemon pisanané ing Amsterdam. 1992 -Liga Utama Inggris mawujud lan dadi liga bal-balan profésional ing Inggris wiwit mangsa 1992-1993.

                                               

27 Oktober

1971 -Républik Dhémokratik Kongo gantos nama dados Zaire. 1958 -Présidhèn Pakistan ingkang kaping sepindhah, Iskander Mirza, dipunlèngsèraken kanthi kudeta ingkang dipunpandhégani déning Jenderal Ayub Khan. 2005 -Prancis rusuh nyusul pejahipun 2 tiyang anèm saking Afrika Lèr.

                                               

11 Novèmber

2009-Etihad Airways dipunnobataken minangka maskapé pamiberan ingkang saé piyambak ing donya versi World Travel Awards WTA. kompas.com 2009-Etihad Airways dipunnobataken minangka maskapé pamiberan ingkang saé piyambak ing donya versi World Travel Awards WTA. kompas.com

                                               

31 Oktober

1984 -Mahamantri India Indira Gandhi dipunprejaya déning kalih penjaga kaamanan Sikh. 2003 -Mahamantri Malaysia Mahathir Mohamad mundur sasampunipun 22 taun kuwaos. 1956 -Inggris lan Prancis ngebom Mesir, meksa supados terusan Suez dipunbikak malih. 1922 -Benito Mussolini dados Mahamantri paling anèm wonten ing sajarah Italia.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →