Топ-100
Back

ⓘ Wikimedia - Wikimédia Indonésia, Klinik 2013, Papat Limpad 2012, Wikisource, Wikibooks, QRpedia, Wikiquote, Wikipédia, Wikimania, Foundation, Wikispecies ..



                                               

Wikimédia Indonésia

Pakumpulan Wikimédia Indonésia iku sawijining organisasi pakumpulan nirlaba mawa basis anggota sing madeg ing tanggal 5 September 2008 lan pusaté dumunung ing Jakarta, Indonésia. Organisasi iki disahaké kanthi resmi tanggal 7 Oktober 2008 minangka mitra lokal saka Wikimedia Foundation Inc., Amérikah Sarékat, déning Board of Trustees Wikimedia Foundation, Inc. Peluncuran Wikimedia Indonésia kanthi resmi ing tanggal 20 Maret 2009 dijurung déning Kemenkominfo sisan ngenalaké Dhuta Bebasna Kawruh, Christian Sugiono.

                                               

Wikimedia Klinik 2013

Wikimedia Klinik 2013 ya iku kagiyatan paguyuban Wikimedia Indonésia kang duwé agendha mbahas lan maparake sajarah organisasi, komunitas Wikipedia basa Indonésia, proyek lan gegayutan minangka kerja bareng déning organisasi liya. Pamaparan kang diulas babagan proyèk kang wis dilakoni lan proyek kang lagi direncanakake déning sukarelawan, punggawa, pelatih lan upaya gegayutan kang bisa ndorong lan ngawe krentegé dadi anggota Wikimedia Indonésia. Wikimedia Klinik 2013 kang kapisanan diadakake lan diusulake déning salah sijiné anggota Wikimedia Indonésia ya iku panjenengané Ibu Nunung Martina ...

                                               

Papat Limpad 2012

Papat Limpad 2012 iku istilah sajeroning Basa Jawa kang tegesé Papat Pinunjul minangka ajang kompetisi nulis ing situs Wikipedia Basa Jawa. Kompetisi iki diangkah bakal diiloni déning para mahasiswa-mahasiswa Jurusan Sastra Jawa saka universitas-universitas ing Jakarta, Jawa Tengah lan Yogyakarta. Katahanan para peserta bakal diuji sajeroning pitung sasi. Liwat kompetisi iki diangkah bakal ana panambahan gunggung lan kualitas artikel-artikel abasa Jawa ing situs Wikipedia basa Jawa. Para pamenang kompetisi iki bakal olèh aprésiasi wujud komputer laptop lan sèrtifikat saka Wikimedia Indonés ...

                                               

Wikisource

Wikisource utawa SumberWiki, The Free Library, iku proyèk Wikimedia sing tujuané yasa siji kapustakan wiki kanthi isi bébas sing kapérang saka naskah-naskah sumber sepisanan, sarta pertalan naskah-naskah sumber dhateng basa apa waé lan bahan-bahan pandhukungé. Alamaté ana ing www.wikisource.org. Versi basa Indonésia alamaté ing id.wikisource.org. Wikisource awalé jenengé Project Sourceberg tanggal 24 November 2003 ing domain. Jenengé ganti dadi Wikisource tanggal 6 Dhésèmber 2003. Alamaté resmi dipindhahaké ing tanggal 23 Juli 2004. Wikisource kanthi basa Indonésia wiwit duwé subdomain dhé ...

                                               

Wikibooks

Wikibooks, sadurungé karan Proyèk Buku Bébas Wikimédia lan Wikimédia-Buku, iku proyèk kang padha karo Wikipedia lan wujud péranganing Yayasan Wikimedia kang diwiwiti tanggal 10 Juli 2003. Proyèk iki wujud kolèksi buku bébas, petunjuk cara panggunaan, lan teks-teks liyané. Proyèk iki yaiku wiki kang tegesé saben wong bisa nyunting artikel buku apa waé. Proyèk iki diwiwiti minangka respon dhateng panyuwunan saka wikiwan Karl Wick minangka papan kanggo miwiti pambangunan buku-buku isi bébas kanggo ngurangi biaya lan keterbatasan liyané ing bahan wulangan. Sapérangan buku-buku awal wujud salin ...

                                               

QRpedia

QRpedia inggih punika sistem berbasis internet bergerak ingkang ngginaakèn kodhe QR kanggé nyampèakèn artikèl Wikipedia datèng pemaosipun, ing basanipun piyambak.

                                               

Wikiquote

KutipanWiki iku proyèk saduluré Wikipedia, migunakaké perangkat lunak MediaWiki sing padha. Arupa salah sawijining kulawarga proyèk bebasis wiki déning Yayasan Wikimedia. Dhasaré saka gagasan Daniel Alston lan diimplementasikké déning Brion Vibber, gol proyèk iki ya iku kanggo ngasilaké réferénsi wiyar kutipan kanthi kolaboratif saka wong-wong pinunjul, buku lan ungkapan, lan kanggo mènèhi detil bab wong-wong mau. Awalé proyèk iki diciptaaké ing Basa Inggris, nanging ing wulan Juli 2004, akèh basa ditambahaké: Basa Koréa Basa Inggris - Paling gedhé Basa Rumania Basa Spanyol Basa Afrikaan B ...

                                               

Wikipédia

Wikipédia punika proyèk ensiklopedia multibasa salebetipun jaringan ingkang bébas lan terbuka, ingkang dipunlampahaken déning Wikimedia Foundation, satunggiling organisasi nirlaba ingkang basisipun ing Amérikah Sarékat. Nami Wikipédia asalipun saking gabungan tembung wiki lan encyclopedia. Wikipédia dipunrilis nalika taun 2001 déning Jimmy Wales lan Larry Sanger, lan sapunika minangka karya réferènsi paling ageng, rikat ngrembaka, lan populèr ing internet. Proyèk Wikipédia gadhah don kanggé maringaken èlmu pangertosan manungsa ugi ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sadaya basa ing ...

                                               

Wikimania

Wikimania iku konferènsi para panganggo proyèk wiki kang dianakaké déning Yayasan Wikimedia. Konferènsi kang kapisan dianakaké ing Frankfurt, Jerman ing Agustus 2005. Konferènsi kang kapindho dianakaké ing Boston, Amérikah Sarékat uga ing sasi Agustus 2006. Sing kaping telu dianakaké ing Taipei, Taiwan, Républik China ing taun 2007. Banjur para panliti lan pamicara nyedyakaké panlitèn lan èkspérimèn bab proyèk-proyèk Wikimedia. Program iki nglebokaké présèntasi, lokakarya, lan pangajaran kanggo mènèhi sakilas gambaran bab riset wiki lan proyèk kawruh bébas. Akèh-akèhé pacelathon nganggo ba ...

Wikimedia Foundation
                                               

Wikimedia Foundation

Wikimedia Foundation Inc. utawa Yeyasan Wikimedia iku sawijining yeyasan ing Florida, Amérikah Sarékat sing antarané nduwé proyèk Wikipedia, Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks, Wikisource, In Memoriam 9/11.

Wikispecies
                                               

Wikispecies

Wikispecies iku proyek sing dijurung déning Yayasan Wikimedia kanthi tujuan nggawé portal isi bébas bab spésies-spésies. Wikispecies nyakup kéwan, tetuwuhan, jamur, bakteri lan kabèh makluk urip liyané lan bakal dikembangaké kanthi mirunggan ing Wikipedia.

Wikinews
                                               

Wikinews

Wikinews iku wiki kang magepokan karo aktualitas utawa pawarta-pawarta kang isih anget utawa anyar. Kaya Wikipedia, situs iki uga dikelola déning yayasan Wikimedia.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →