Топ-100
Back

ⓘ Ékologi - Piramidha Ékologi, Oséania, Ekologi tetanduran, Ékosistem, Organisme, Habitat, Carolus Linnaeus, Ernst Haeckel ..



                                               

Piramidha Ékologi

Piramidha ékologi iku piramidha kang nggambaraké struktur trofik ing ékositem. Jinisé piramidha ékologi iku ana telu ya iku piramidha gunggung indhividhu, piramidha biomassa lan piramidha énergi. Piramidha gunggung indhividhu Piramidha iki ngawèh gambaran babagan gunggung indhividhu ing trofik ing piramidha ékologi. Piramidha biomassa Piramidha iki nggambaraké ukuran aboté massa matéri organisme ing saben trofik ing ékan abot. Piramidha kasilé luwih akurat yèn dibandhingaké piramidha gunggung indhividhu. Kanggo ngukur abot ing saben trofik, rata-rata abot organisme ing saben trofik kudu di ...

                                               

Oséania

Oseania punika nama "bawana" ingkang kaginaaken kanggé golongan kepuloan ingkang wonten ing Samodra Pasifik. Oseania punika bawana kanthi wiyar dharatan paling alit lan cacahipun populasi paling alit nomer kalih sasampunipun Antartika. Ing artosan sempit ingkang sepisanan kadhefinisi panjlajah saking Prancis kanthi asma Jules Dumont dUrville ing taun 1831, ingkang lumebet bawana Oseania inggih punika Polinesia kalebet Niu Sélan, Melanesia kalebet Nugini lan Mikronesia. Éwadéné ing artosan wiyar, Oseania ugi ngambah Ostrali lan Indonésia pérangan wétan; nanging langka nglebetaken Jepang lan ...

                                               

Ekologi tetanduran

Ekologi tetuwuhan iku subdisiplin saka ékologi sing nyinaoni distribusi lan akèhé tetuwuhan, interaksi antara sajeroning species tetuwuhan, lan interaksi karo lingkungan. Ekologi tetuwuhan duwé oyod marang géografi tetuwuhan lan studi interaksi antara tetuwuhan lan lingkungané. Lumrahé, lingkup ékologi tetuwuhan nyorot ecophysiology tetuwuhan, population ecology tetuwuhan, community ecology, ecosystem ecology, landscape ecology lan ékologi global. Sacara luwih jero ana prabédan antara ékologi tetuwuhan lan ékologi kéwan, nanging kanthi umum kaya déné studi babagan ékologi ékosistem racaké ...

                                               

Ékosistem

Ekosistem yaiku sistem ékologi kang diwangun karo gayutan timbal balik boten terpisahke antara mahluk hidup karo lingkungane. Ekosistem bisa dijenengke tatanan kesatuan kanthi wutuh lan menyuluruh antara segenap unsur lingkungan hidup kang padha ngaruhi. Ekosistem minangka gabungan saka setiap unit biosistem kang nglibatake interaksi timbal balik antara organisme lan lingkunagn fisik mula aliran ènergi menyang karo struktur biotik tartamtu lan dadi siklus materi antara organisme lan anorganisme. Matahari minangka sumber saka ènergi sing ana. Ekosistem kapérang dadi 4: Ekosistem darat: biom ...

                                               

Organisme

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme iku sajatiné bandha kang urip utawa kanthi èlmiah yaiku kumpulan sèl kang silih prabawa nganti duwé fungsi kang stabil lan duwé sipat urip. Mila organisme asring uga ingaran Diarani organisme kompleks yèn kasusun saka akèh sèl.

                                               

Habitat

Habitat punika papan ing pundi satunggaling spésies gesang kaliyan kembang-biak. Dhasaripun, habitat punika lingkungan - paling boten lingkungan fisikipun & mdash; ing saubengipun populasi satunggaling spésies ingkang gadhah prabawa saha dipuntrapaken déning spésies punika. Awalipun miturut Clements & Shelford 1939, habitat punika lingkungan fisik ingkang wonten saubengipun spésies, utawi populasi spésies, utawi kelompok spésies, utawi komunitas. Ing ngèlmu ékologi, manawi ing satunggaling papan wonten pinten-pinten spésies ingkang gesang sami-sami dados bagi-bagi habitat ingkang sami mila ...

Carolus Linnaeus
                                               

Carolus Linnaeus

Carolus Linnaeus punika ngèlmuwan Swèdhen ingkang ndamel pondhasi kanggé sistém klasifikasi taksonomi modèrn. Piyambakipun ugi salah satunggiling bapak ékologi modèrn. Linnaeus punika ahli botani ingkang dipunmulèni ing jamanipun. Sasanèsipun punika, piyambakipun ugi baud ing kathah basa. Linnaeus sasanèsipun dados ahli botani ugi ngrangkep dados ahli zoologi saha dhokter.

Ernst Haeckel
                                               

Ernst Haeckel

Ernst Heinrich Philipp August Haeckel, uga ditulis von Haeckel, iku ahli biologi, ahli naturologi, filsuf, dhokter, profésor, lan seniman sing nemu, ngandharaké, lan mènèhi jeneng marang spésies anyar cacah éwon, metha petha génealogi gegayutan sakèhing makluk urip, lan nyipta istilah biologi anyar, kaya filum, filogèni, ékologi, lan kingdom Protista. Haeckel mratahaké karyané Charles Darwin ing Jerman, lan ngembangaké téyori rekapitulasi sing kontrovèrsiyal.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →