Топ-100
Back

ⓘ Biografi - Biografi, Thomas Jefferson, Henri Becquerel, Nyi Ageng Serang, Pattimura, Mohammad Yamin, Djoeanda Kartawidjaja, Herta Müller, Niels Bohr ..



                                               

Biografi

Biografi punika cariyos utawi katrangan ngéngingi kagesangan satunggaling tiyang. Satunggaling biografi langkung komplèks tinimbang pratélan tanggal wiyosan utawi pejahipun lan data-data pakaryan satunggaling tiyang, biografi ugi nyariosaken ngéngingi manah ingkang kalibat nalika ngalami kadadosan-kadadosan wau. Biografi iku satunggaling wacan ingkang wosipun riwayat pagesangan tiyang ingkang dipunserat déning tiyang sanès. Punapa kemawon ingkang limrahipun dipunsebataken ing biografi, inggih punika wekdal lan panggénan kelairanipun, jaman alitipun, pendidikanipun, pakaryanipun, prèstasi-p ...

                                               

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson lair ing Shadwell, Virginia, 13 April 1743 – pati ing Charlottesville, Virginia, 4 Juli 1826 ing umur 83 taun iku Présidhèn Amérikah Sarékat sing katelu kanthi mangsa kalungguhan saka taun 1801 nganti 1809. Thomas Jefferson uga dadi Pencetus Déklarasi Kamardikan lan bapak pendhiri Amérikah Sarékat.

                                               

Henri Becquerel

Cithakan:Eponim ékan Antoine Henri Becquerel punia salah setunggil fisikawan asal Prancis ingkang nemokaken radioaktivitas. Naminipun dipun-ginakaken kanggé ékan radioaktivitas.

                                               

Nyi Ageng Serang

Nyi Ageng Serang utawa Raden Ajeng Kustiyah Wulaningsih Retno Edhi. Dhèwèké putri pangeran Natapraja, panguasa tlatah Serang, tlatah terpencil ning karajan Mataram, Jawa Tengah.Pangeran Natapraja iku panglima perang Sultan Hamengkeu Buwono 1 kang bergelar panembahan Serang. Kustiyah awit cilik wus meluni bapané perang ngelawan Walanda. Lair ing Serang, Purwodadi, taun 1752. Tilar donya ing Yogyakarta, ing taun 1838. Disarekaké ing Beku,Kalibawang, Kulon Praga. Sawisa bapané ninggal dunya amarga lara. Kustiyah nggantikaké bapané dadi junjungan ing laladan serang lan duwé gelar Nyi Ageng Ser ...

                                               

Pattimura

Pattimura, miyos ing Saparua. Panjenengané punika putra Frans Matulesi kaliyan Fransina Silahoi. Ing salebetipun buku biografi Pattimura vèrsi pamaréntah ingkang pisanan terbit, M Sapija nyerat, "Bilih pahlawan Pattimura kagolong turunan bangsawan lan asalipun saking Nusa Ina Seram. Bapanipun ingkang namanipun Antoni Mattulessy punika putranipun Kasimiliali Pattimura Mattulessy. Ingkang pungkasan puniki inggih punika putra nata Sahulau. Sahulau wujud nama tiyang ing nagari ingkang wonten ing satunggil teluk ing Seram Selatan".

                                               

Mohammad Yamin

Mr. Prof. Muhammad Yamin, SH inggih punika salah satunggalipun pahlawan nasional, budayawan, lan aktivis hukum saking Indonésia. Panjenenganipun tilar donya ing Jakarta, 17 Oktober 1962 lan dipunmakamaken ing Talawi, Sawahlunto, Sumatera Kilèn. Panjenenganipun sampun kathah ngasilaken karya seratan ing sawatawis dasawarsa 1920 ingkang kathahipun mawi basa Melayu. Karya seratanipun dipunterbitaken ing jurnal Jong Sumatra. Ing babagan sastra, Mohammad Yamin misuwur minangka pangadrg puisi modern "ing basa Jawa limrahipun puisi dipunsebat geguritan). Mohammad Yamin miwiti sekolah ing Hollands ...

Djoeanda Kartawidjaja
                                               

Djoeanda Kartawidjaja

Ir. R. Djoeanda Kartawidjaja lair ing Tasikmalaya, Jawa Kulon, 14 Januari 1911 – pati ing Jakarta, 7 Novèmber 1963 ing umur 52 taun yaiku Mahamantri Indonésia ka-10 lan kang pungkasan. Panjenengané njabat wiwit tanggal 9 April 1957 nganti 9 Juli 1959. Banjur njabat dadi Mantri Keuangan ing Kabinet Kerja I.

Herta Müller
                                               

Herta Müller

Herta Müller punika satunggiling novelis lan panulis puisi saking Jerman ingkang pikantuk bebungah Nobel kanggé babagan sastra taun 2009 liwat karanganipun ingkang nggambaraken kagesangan ingkang awrat ing Romania nalika wekdal pamaréntahan Nicolae Ceausescu.

Niels Bohr
                                               

Niels Bohr

Niels Bohr yaiku ahli fisika saka Denmark lan naté ngraih bebungah Nobel Fisika ana ing taun 1922. Taun 1913 Bohr wis nerapaké konsèp mekanika kuantum kanggo model atom kang wis dikembangaké déning Ernest Rutherford, kang nggambaraké yèn atom iku kasusun saka inti atom nukleus sing dikubengi déning orbit elektron. Putrané, Aage Niels Bohr, uga naté nampa Bebungah Nobel.

Paus Anastasius II
                                               

Paus Anastasius II

Anastasius II ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun inggih punika wiwit 24 November 496 dumugi sédanipun. Piyambakipun naté ngalami mangsa skisma Acasius saking Konstantinopel. Piyambakipun gadhah kecenderungan kanggé nglampahi rekonsiliasi, lan njalari piyambakipun dicela hebat déning pengarang Liber Pontificalis.

Hernán Crespo
                                               

Hernán Crespo

Hernán Jorge Crespo yaiku salah siji juru main bal-balan Argentina kang main kanggo klub Parma ana ing Seri A kang posisiné dadi penyarang. Crespo wis nyetak punjul 300 gol ana ing sadawané kariere.

Djoko Santoso
                                               

Djoko Santoso

Jendral TNI Djoko Santoso iku Panglima Tentara Nasional Indonésia wiwit tanggal 28 Dhésèmber 2007. Sadurungé Djoko mengku kalungguhan Kepala Staf TNI Angkatan Dharat, wiwit tanggal 18 Fèbruari 2005. Karir Djoko ing militèr diwiwiti kanthi mengku kalungguhan Waassospol Kaster TNI, Kasdam IV/Diponegoro, Pangdivif 2 Kostrad, Pangdam XVI/Pattimura lan Panglima Komando Operasi Pemulihan Keamanan ing Maluku, Panglima Kodam Jaya Mèi 2003-Oktober 2003 lan Wakil Kepala Staf TNI AD taun.

Edward Sapir
                                               

Edward Sapir

Edward Sapir ya iku tokoh linguistik lan antropologi. Lair ing surya kaping 26 Januari 1884 lan kapundhut surya kaping 4 Fèbruari 1939. Edward Sapir lair ing Lauenburg, Pomerania Kulon, utawa saiki ganti jeneng dadi kutha Lebork, Poland.

Mas Mansur
                                               

Mas Mansur

Kiai Haji Mas Mansur iku tokoh Islam lan pahlawan nasional Indonésia. Panjenengané disarèkaké ing Pasaréyan Gipo, sisih wétan Masjid Ampel, Surabaya.

                                               

Pahlawan Nasional Indonésia

Gelar Pahlawan Nasional Indonésia iku dianugerahaké marang para patriot lan warga kang dianggep duwé kontribusi wigati tumrap sajarah bangsa lan nagara Indonésia.

Agustadi Sasongko Purnomo
                                               

Agustadi Sasongko Purnomo

Letnan Jenderal TNI Agustadi Sasongko Purnomo iku Kepala Staf TNI Angkatan Dharat wektu iki. Agustadi nggantèkakéJendral TNI Djoko Santoso ing tanggal 28 Dhésèmber 2007. Sadurungé Agustadi mengku kalungguhan Sekretaris Menkopolhukam. Agustadi minangka lulusan paling apik AKABRI taun 1974. Agustadi uga tau dadi anggota DPR.

Try Sutrisno
                                               

Try Sutrisno

Jenderal Try Sutrisno iku Wakil Présidhèn Républik Indonésia kaping enem. Dilantik dadi Wakil Présidhèn wektu Soeharto dadi Présidhèn ing Sidang Umum MPR taun 1993, ngganti Sudharmono. Try Sutrisno njabat nganti taun 1998 lan diganti déning BJ Habibie. Wektu Présidhèn Soeharto lengser lan pembentukan parté-parté pulitik diijinke kanggo Pemilu 1999, Try Sutrisno aktif dadi pengurus Parté Keadilan lan Persatuan Indonésia.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →